Mænd fængslet i kæmpe sag

To er sigtet i sag om 381 kilo amfetamin. Det er ifølge anklager en af Danmarks største sager om amfetamin

Udgivet Opdateret

To mænd er tirsdag blevet varetægtsfængslet i en sag om indsmugling af 381 kilo amfetamin.

Det skriver anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi på det sociale medie X. Der er tale om mænd på 37 og 40 år.

Grundlovsforhøret har fundet sted for lukkede døre i Retten i Viborg.

To mænd på 37 og 40 år er tirsdag blevet varetægtsfængslet i en sag om indsmugling af 381 kilo amfetamin. De nægter sig skyldige. Billedet har ikke relation til sagen. (Arkivfoto).

Når et grundlovsforhør er for lukkede døre, forhindres offentligheden i at høre nærmere om sagens beviser, eller hvad de sigtede eventuelt forklarer.

Nægter

Sigtelsen læses derimod op for åbne døre, ligesom forsvarerne kan fortælle, hvordan de mistænkte forholder sig til sigtelsen.

Begge mænd har nægtet sig skyldig i sigtelsen, og den ene - den 37-årige mand - tog forbehold for at kære kendelsen om varetægtsfængsling til landsretten.

Gør han det, skal Vestre Landsret vurdere, om der er grundlag for at frihedsberøve manden i sagen.

Kæmpe sag

Der er tale om en af Danmarks største sager om indsmugling af amfetamin, fortalte specialanklager Linette Lysgaard til TV Midtvest efter anholdelserne mandag.

Sagen er ikke ny, men udløber af en større efterforskning, som allerede har resulteret i domme til seks personer.

For eksempel har landsretten idømt en mand fra Silkeborg 16 års fængsel i sagen, skrev TV Midtvest mandag.

Mellemleder

Politiet mener, at manden fra Silkeborg var en slags mellemleder i en gruppe, som stod bag indsmuglingen til Danmark, mens de to mænd, der har været for retten tirsdag, betragtes som bagmænd.

MIDT- OG VESTJYLLANDS POLITI

Midt- og Vestjyllands Politi dækker Ikast-Brande, Silkeborg, Ringkøbing-Skjern, Herning, Holstebro, Viborg, Skive, Lemvig, Struer, Thisted og Morsø kommuner.

Med sine 9.500 kvadratkilometer og 22,3% af landets samlede areal er Midt- og Vestjyllands Politi geografisk set den største politikreds.

De 586.000 borgere, der bor i politikredsen, bliver serviceret af politiet fra syv døgnbemandede lokalstationer i Holstebro, Thisted, Skive, Viborg, Silkeborg, Herning og Ringkøbing, fire nærpolitistationer i Lemvig, Skjern, Ikast-Brande og Nykøbing Mors samt en landbetjent i Nørre Snede.

I Midt- og Vestjyllands Politi ligger også det landsdækkende Politiets Administrative Center, som hvert år behandler mere end 1,5 millioner sager inden for områderne automatisk trafikkontrol, bøde, kriminalregister, kørekort, tilladelser og våben for borgere i hele landet.

Kilde: Midt- og Vestjyllands Politi

Powered by Labrador CMS