Politi tror det er bande-drab

Torsdag blev en mand skudt og dræbt i Brøndby Nord. Politiet kalder det "en overlagt og kynisk forbrydelse"

Udgivet Opdateret

Fremgangsmåden i et skuddrab på en yngre mand i Brøndby Nord torsdag har sammenfald med dem, man tidligere har set, når gerningsmændene er fra kriminelle miljøer.

Det fortæller fungerende politiinspektør Peter Malmose fra Københavns Vestegns Politi, der dermed skærper de udtalelser, politiet tidligere er kommet med. Han kalder skyderiet for "en overlagt og meget kynisk forbrydelse".

Planlægning bag det

- Og jeg vil også gerne sige, at vi vurderer, at der ligger noget planlægning bag det, siger han.

At fremgangsmåden minder så meget om noget, man tidligere har set, indgår i politiets efterforskning. Politiet forholder sig dog også til andre mulige scenarier, fortæller Peter Malmose.

Det var formentlig et opgør i bandemiljøet, da en ung mand torsdag blev dræbt af skud.
Det var formentlig et opgør i bandemiljøet, da en ung mand torsdag blev dræbt af skud.

Straf for manddrab

I straffeloven skelnes der som udgangspunkt mellem to typer af drab – manddrab (§ 237) og uagtsomt manddrab (§ 241). Den primær forskel på de to typer drab er personens forsæt til at begå drabet.

Der dømmes kun efter straffelovens § 237, hvis det bliver tilstrækkeligt bevist, at gerningsmanden havde det fornødne forsæt til at begå drab.

Hvis en person forsøger at slå en anden person ihjel, men dette mislykkes, så kan der rejses tiltale efter forsøg på overtrædelse af straffelovens § 237.

Strafferammen:

Manddrab kan medføre en straf fra 5 års fængsel indtil livstid. En livstidsdom i Danmark medfører ikke nødvendigvis fængsel resten af den dømtes liv. Straffelovens § 41 angiver, at livstidsdømte efter 12 år har ret til at få afgjort, om de kan prøveløslades.

Retspraksis:

Der afsiges alene ubetingede frihedsstraffe for manddrab efter straffelovens § 237.

I de fleste afgørelser er straffen mellem 6 og 14 års fængsel, men i manddrabssager beror strafudmålingen meget af de konkrete omstændigheder i sagen. Derfor er det vigtigt at have en god forsvarsadvokat, da han vil kunne fremhæve netop de omstændigheder i din sag, som kan tale for en mindre straf.

Kilde: Hviid Advokater
Powered by Labrador CMS