Svindlede i Elgiganten for halv million

To dømte i sagen om "Sweet Talk", hvor ældre over hele landet blev bedraget, mistænkes for ny svindel

Udgivet Opdateret

Politiets sag mod to unge mænd, der sigtes for at have fortsat deres svindelnumre kort tid efter en fængselsdom i februar, vokser i omfang.

Nu er de også mistænkt for at have hjulpet en tredje mand, der sigtes for at have fuppet Elgiganten.

Ved hjælp af kortoplysninger på stjålne og dækningsløse kreditkort skal han have bestilt varer for mere end en halv million kroner i løbet af blot et par uger.

Erkendte delvist

Det er kommet frem under et grundlovsforhør i Københavns Byret mandag.

I forretninger i Fields, Glostrup, Hillerød, Hørsholm og andre steder fik den 28-årige mand udleveret de ting, han havde svindlet sig til, fremgår det af en sigtelse, som blev oplæst i retsmødet.

Mandag har han delvist erkendt sig skyldig. Ifølge sigtelsen om databedrageri misbrugte han andre menneskers kortoplysninger mindst 47 gange.

Lokkede ældre

Databedrageriet skete - ifølge politiet - i et samarbejde med to andre, som blev anholdt i begyndelsen af maj.

Disse to - der begge er 23 år - blev i begyndelsen af februar dømt i en sag, som blev efterforsket under kaldenavnet "Sweet Talk".

Med indsmigrende snak i telefonen lykkedes det at lokke især ældre kvinder til at udlevere følsomme oplysninger, som straks blev misbrugt, fremgik det af retsmøder i Københavns Byret.

Atter bag tremmer

En dommer straffede aktiviteterne med ubetinget fængsel i to år og seks måneder til hver. Bedrageriet løb op i cirka seks millioner kroner.

Begge ankede til landsretten for at få en mildere sanktion og blev løsladt. Men godt 90 dage efter dommen blev de atter anholdt og sigtet for nye svindelnumre. Nu er de atter bag tremmer, mens efterforskningen står på.

Tidligere dømt

Den ene er fra Fyn og blev oprindelig anholdt på Hotel Sankt Petri i det indre København. Tidligere har han fået en bøde for at køre for stærkt i en Porsche, kom det frem i et retsmøde.

I lejligheder skaffet gennem Airbnb havde de indrettet et slags call center, hvorfra Else, Esther, Herdis og andre kvinder blev bedraget.

En mand brugte Elgiganten til at svindle sig til en halv million. Billedet her er et arkivfoto, som ikke har nogen direkte relation til sagen.
En mand brugte Elgiganten til at svindle sig til en halv million. Billedet her er et arkivfoto, som ikke har nogen direkte relation til sagen.

Mit digitale selvforsvar

Mit digitale selvforsvar er en app udgivet i samarbejde mellem Forbrugerrådet Tænk, Det Kriminalpræventive Råd og Trygfonden. Formålet med appen er, at give forbrugere mulighed for at gennemskue fup og svindel på nettet og undgå at blive ofre for it-kriminalitet.

Har man appen installeret på en Iphone eller Android-telefon, får man mulighed for at modtage advarsler, der handler om aktuelle trusler. Truslerne er af vidt forskellig karakter og kan både være falske sms’er, falske mails og forskellige former for phishing-angreb, fuptelefonopkald og meget, meget andet.

Ifølge dem, der står bag appen, sendes advarslerner ud på baggrund af oplysninger leveret via samarbejdspartnere. Disse partnere er blandt andet politiet, banker, Forbrugerombudsmanden og andre.

Man har også selv mulighed for at sende tips ind via appen, og viser disse tips sig at være korrekte, kan også de indgå i beslutningen om at advare om en ny form for svindel, der huserer på nettet.

Appen byder også på guides og tips til, hvordan man beskytter sig selv på nettet, og hvad man skal gøre, hvis skaden allerede ér sket.

Mit digitale selvforsvar på Apple Itunes.

Mit digitale selvforsvar på Google Play. 

Læs mere om Mit digitale Selvforsvar hos Tænk.

Powered by Labrador CMS