Lanzarote ny på vinterprogrammet

Lanzarote.
Udgivet Opdateret

Den spændende Atlanterhavsø med dramatiske vulkanområder, fascinerende lavasletter, rolige hvide strande, flotte kolonitidsbyer og karakterfulde, hvidkalkede huse er et særdeles stærkt kort, hvis man vil sikre sig sol og varme i det kedelige, danske vinterhalvår.

Vulkanøen Lanzarote er spansk, men ligger midt i Atlanterhavet og blot 125 km fra den afrikanske kyst. Den østligste af De Kanariske Øer skiller sig da også ud på mange parametre – foruden de eventyrlige landskaber med kratere, lavasletter og sorte strande har også byerne deres helt egen identitet.

Næsten overalt er den oprindelige arkitektur bibeholdt med flotte hvide huse prydet af farverige skodder for vinduerne.

Solsikker ø med meget at byde på

Hos Falk Lauritsen Rejser er der stor glæde og tilfredshed over at kunne føje endnu en kanarisk ferieø til porteføljen af vinterrejsemål:

– Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura og La Gomera er allerede særdeles populære blandt vores gæster, og Lanzarote er mindst lige så fascinerende som sine naboøer. Feriebyer som Playa Blanca, Puerto del Carmen og Costa Teguise på Lanzarotes østkyst rummer et fint miks af gamle, hyggelige bydele, lækre strande og store naturoplevelser langs kyst og i bagland. Og som det gælder for de øvrige kanariske øer: Med op til 350 årlige solskinsdage kan man næsten være sikker på godt vejr året rundt, fortæller direktør Søren Falk Lauritsen.

Minderige vulkanlandskaber og god mad

Der er også store oplevelser at hente på den modsatte kyst og mange gode grunde til at komme rundt på øen. Spændende er det blandt andet at opleve Timanfaya National Park på den sydvestlige del af øen. Det 51 km2 store område omkring den endnu aktive vulkan består udelukkende af vulkansk jord. Også gastronomisk er der mulighed for at tage gode minder med hjem, fortæller Søren Falk Lauritsen.

– Fisk er af naturlige årsager en dominerende råvare og lokale retter som pescado a la sal, fisk bagt i salt, eller sancocho canario, en gryderet lavet på tørret fisk og kartofler vil ofte kunne findes på menuen sammen med tun steaks, calamari, blæksprutte og andet godt fra havet. Alt sammen meget lækkert. Bortset fra disse traditionelle kanariske retter er der naturligvis også rig lejlighed til at få tapas og andre spanske specialiteter, og så er det absolut også værd at give den kanariske vin en chance, mener Søren Falk Lauritsen.

Falk Lauritsen Rejsers vinternyhed nyhed er tilgængelig allerede fra efteråret med afrejse fra København. Selvom man skal en tur over bæltet, er Lanzarote dog absolut også værd at opleve for både jyder og fynboer, fastslår Søren Falk Lauritsen.

Powered by Labrador CMS