Uhyret fra Amstetten på vej ud i friheden

88 år og stærkt dement

Udgivet

Østrigeren Josef Fritzl skal overføres fra et fængsel for psykisk syge kriminelle til et almindeligt fængsel.

Det har en østrigsk domstol afgjort torsdag, oplyser hans advokat til Reuters.

Den i dag 88-årige Fritzl har siddet i fængsel i de seneste 15 år. Han er stærkt dement.

Han blev idømt fængsel på livstid i 2009 for at have holdt sin datter indespærret i en kælder i byen Amstetten i 24 år og have fået syv børn med hende.

Uhyret

Udadtil gjorde Josef Fritzl ikke meget væsen af sig.

Han passede sit arbejde som elektriker, og ingen fattede mistanke til hans grusomme hemmelighed.

Josef Fritzl er på vej ud i friheden.

Det var først, da han bragte et af de børn, han havde fået med datteren Elizabeth, til hospitalet, at hans ugerning kom for en dag.

Det gav ham tilnavnet "Uhyret fra Amstetten".

På plejehjem

Ifølge østrigsk lov kan man normalt søge om prøveløsladelse efter 15 år.

De mest forfærdelige kidnapninger

– Niårige Fusako Sano blev kidnappet af Nobuyuki Satō på vej hjem fra en baseballkamp. Nobuyuki holdt hende fanget i værelser i det lejlighedskompleks, han boede med sin mor i. Fusako blev igennem sit fangenskab bundet fast, straffet med en strømpistol, truet og banket regelmæssigt. Nobuyuki’s mor havde flere gange klaget over sin søns vold til poltiet, hvilket fik dem til at efterforske sagen. Da de nåede lejligheden fandt de Fusako Sano.

– I 1997 blev Coleen Stan kidnappet af ægteparret Cameron og Janice Hooker, mens hun tomlede for at komme til sin vens fødselsdagsfest. Coleen steg ind i Cameron’s bil, fordi han havde sin kone og sit barn med. Hun blev herefter tvunget ind i kasse, hvor hun blev transporteret til deres hjem. Hun blev holdt fanget som sexslave i syv år, indtil Janice anmeldte sin mand, fordi hun var jaloux.

– I 1998 forsvandt 10-årige Natascha Kampusch på vej til skole. Den unge østrigske pige slap først fri otte år senere den 23. august 2006. Natascha blev holdt fanget i et 3×4 meter rum under garagen af Wolfgang Přiklopil, indtil hun formåede at slippe fri.

– 14-årige Elizabeth Smart blev i 2002 kidnappet fra sit værelse i Utah. Hun blev reddet af politiet ni måneder senere tæt på hendes hjem. Kidnapperen, Brian David Mitchell, voldtog hende dagligt og nogle gange flere gange om dagen, i løbet af de ni måneder hun blev holdt fanget.

– Elizabeth Fritzl blev holdt fanget af sin far igennem 24 år i en lydtæt kælder under familiens hus og have i en lille østrigsk landsby. Fangenskabet startede som 18-årig, og igennem de 24 års fangenskab blev hun voldtaget af faren, og mødte føde 7 børn i kælderen. Elizabeth blev fundet, da hendes ældste datter skulle på hospitalet. Moren havde givet datteren et skjult brev med et råb om hjælp. Hospitalet ringede til politiet som fandt Elizabeth i 2008. På det tidspunkt var hun 42 år.

Kilder: Wikipedia & The Richest

Det er forventeligt, at Josef Fritzls ophold i en almindelig celle bliver kort, og at han i løbet af kort tid ender på et plejehjem.

Powered by Labrador CMS