Ung mand skudt i ryggen

To mænd er blevet anholdt, efter at en mand blev skudt i ryggen, imens han befandt sig i sin lejlighed

Udgivet Opdateret

Midt- og Vestsjællands Politi har torsdag morgen anholdt to mænd, som man mistænker for at have medvirket i et drabsforsøg i januar i Holbæk.

Det skriver politikredsen i en pressemeddelelse.

Om aftenen den 30. januar blev en 23-årig mand ramt af skud i ryggen, imens han befandt sig i en lejlighed i Apotekerhaven i Holbæk.

Længerevarende efterforskning

- Anholdelserne sker på baggrund af en længerevarende og særdeles omfattende efterforskning. De to mistænkes for at have medvirket til at planlægge og udføre drabsforsøget på den 23-årige, siger politikommissær Kim Lech i pressemeddelelsen.

Offeret var ikke umiddelbart i livsfare efter episoden.

To personer er allerede blevet anholdt og varetægtsfængslet i sagen.

Midt- og Vestsjællands Politi har torsdag morgen anholdt yderligere to for et skyderi i kvarteret Apotekerhaven i januar måned. (Arkivfoto).

Fremstilles i grundlovsforhør

De to nye anholdte er en lokal 21-årig mand og en 36-årig mand fra Herning, skriver politiet i pressemeddelelsen.

Dem forventer anklagemyndigheden at fremstille i grundlovsforhør fredag morgen.

Her vil anklagemyndigheden bede om lukkede døre. Hvis dommeren lukker dørene, vil det ikke være muligt at få indblik i politiets beviser, eller hvad mændene eventuelt forklarer.

Igangværende konflikt

Skyderiet i Holbæk førte til, at der 1. februar blev indført en visitationszone i Holbæk, som siden er blevet forlænget flere gange.

MIDT- OG VESTSJÆLLANDS POLITI

Midt- og Vestsjællands Politi dækker Greve, Holbæk, Kalundborg, Køge, Lejre, Odsherred, Ringsted, Roskilde, Solrød og Stevns kommuner.

Politikredsen har et samlet indbyggertal på ca. 440.000 borgere og strækker sig over et areal på ca. 3.000 km2 fra Stevns i syd og til Sjællands Odde i nord.

Der er ca. 740 ansatte i Midt- og Vestsjællands Politi, heraf er ca. 540 politifolk.

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi

I den forbindelse har det tidligere været fremme, at politiet vurderer, at der er en igangværende konflikt mellem to grupperinger, som er knyttet til to boligkvarterer i Holbæk.

Fandt seks pistoler

I en visitationszone kan politiet i en begrænset periode stikprøvevis lave kropsvisitationer samt undersøge tøj og andre genstande og køretøjer.

Tilbage i februar var Midt- og Vestsjællands Politi også ude at lede efter våben og narkotika i Holbæk.

Her blev der fundet samlet seks pistoler.

Powered by Labrador CMS