Var så stiv at bilen blev beslaglagt

Politiet bemærkede en bilist køre usikkert og slingrende

Udgivet Opdateret

Natten til fredag klokken 00.27 bemærkede en patrulje fra Midt- og Vestsjællands Politi en bilist køre usikkert og slingrende ad Toftegårdsvej i sydøstlig retning ved Nygade i Asnæs, så politiet besluttede at kontrollere føreren og køretøjet nærmere.

Det skriver politiet i døgnrapporten.

Føreren var en 23-årig mand fra Svinninge, som ifølge en alkoholmetertest var så kraftigt påvirket af alkohol, at alkometeret gav udslag for en påvirkning over to promille.

Sigtet for spirituskørsel

Den 23-årige blev sigtet for spirituskørsel og fik i den forbindelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Da politiet med baggrund i alkometertesten kan formode, at alkoholkoncentrationen i den udtagne blodprøve vil overstige to promille, beslaglagde politiet den 23-åriges personbil med baggrund i reglerne om vanvidskørsel.

Kan forvente retsmøde

Når analyseerklæringen fra den udtagne blodprøve foreligger, vil den 23-årige høre nærmere fra politiet. Han kan senere forvente at blive indkaldt til et retsmøde, når straffesagen og spørgsmålet om endelig konfiskation af hans personbil skal afgøres.

Powered by Labrador CMS