42-årig mand død under anholdelse

Anmeldelsen om voldsomme husspektakler endte med dødsfald, da politiet anholdt mand

Udgivet Opdateret

En 42-årig mand mistede natten til lørdag livet i forbindelse med en anholdelse på Køge-egnen.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Anholdelsen skete, efter at politiet var rykket ud til en adresse på baggrund af en anmeldelse.

- Vi modtager klokken 00.18 en anmeldelse om voldsomme husspektakler. Under anholdelsen af den mandlige part, bliver han pludselig livløs. Der bliver iværksat førstehjælp på stedet og tilkaldt en ambulance, men han afgår efterfølgende ved døden, fortæller politiinspektør Thomas Tarpgaard.

Politiinspektøren vil ikke oplyse yderligere detaljer om sagen, da den nu er overgået til Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP).

Det udnersøger DUP

DUP har blandt andet til opgave at undersøge sager, hvor en person kommer slemt til skade eller afgår ved døden i politiets varetægt eller som følge af politiets handlinger.

DUP kan foretage afhøringer og andre efterforskningsskridt rettet mod politifolk, på samme måde som politiet kan i straffesager mod civile.

Når DUP har afsluttet sin undersøgelse overgives materialet til Statsadvokaten, som på baggrund af de foreliggende oplysninger træffer afgørelse i sagen.

Uklart forløb

Det er endnu uklart, om den afdøde mand mistede livet på grund af politiets magtanvendelse over for ham, eller om han afgik ved døden af naturlige årsager, som tilfældigvis faldt sammen med anholdelsen.

Den Uafhængige Politiklagemyndighed

Den Uafhængige Politiklagemyndighed, DUP, (Politiklagemyndigheden) varetager efterforskningen af straffesager mod politipersonale og behandler og træffer afgørelse i klager over politipersonalets adfærd.

Politiklagemyndigheden efterstræber at sikre en retfærdig sagsbehandling for alle involverede og arbejder hverken i borgerens eller politiets tjeneste, men i sandhedens tjeneste. Det vil sige, at hverken borger eller politi vægtes højere end den anden i en sags efterforskning og afgørelse.

Kilde: Den Uafhængige Politiklagemyndighed.

Skal obduceres

I sådanne sager vil der blive foretaget et retslægeligt ligsyn, og der vil også blive foretaget en obduktion.

Det er imidlertid op til Den Uafhængige Politiklagemyndighed at udtale sig nærmere om disse undersøgelsesskridt.

Den Uafhængige Politiklagemyndighed er i weekenden ikke tilgængelig for kontakt fra hverken borgere eller presse, og det er derfor ikke muligt at få oplyst yderligere om sagen på nuværende tidspunkt.

Powered by Labrador CMS