Berlingo trak BMW med slæbetov

En mand er dømt for medvirken til spirituskørsel

Udgivet Opdateret

Retten i Holbæk har onsdag dømt en 35-årig lettisk statsborger for medvirken til spirituskørsel, fordi han i september med slæbetov i en Citroën Berlingo trak en BMW på Holbækmotorvejen.

Bag rattet i BMW'en sad en 50-årig lettisk statsborger, som var stærkt beruset.

Det oplyser anklagerfuldmægtig Rikke Lønne.

Retten i Holbæk har onsdag idømt to mænd kortere fængselsstraffe for spiritus- og narkokørsel. Én af mændene har desuden medvirket til den enes spirituskørsel. (Arkivfoto).

- Dommen i dag statuerer, at når man skal trække en anden bil, har man et ansvar for at se den anden fører i øjnene og kontrollere, at vedkommende er i stand til at køre.

- Det er en retfærdig afgørelse, der er kommet i dag, siger Rikke Lønne.

Kæmpe-promille

BMW-føreren var synligt beruset med en promille på 2,06. Derfor er Berlingo-føreren blevet dømt for at have medvirket til hans spirituskørsel.

Rikke Lønne fortæller, at hun aldrig har hørt om en lignende sag.

- Jeg har ikke kunnet finde nogen afgørelser i vores søgeregi, hvor der har været statueret dom for medvirken til spirituskørsel før. Det er helt særligt, siger hun.

Berlingo-føreren blev idømt ti dages fængsel og blev desuden dømt for narkokørsel med THC i blodet. Det er det aktive stof i cannabis. Han blev desuden idømt en betinget frakendelse af kørekortet.

Ryk i fængsel

BMW-føreren blev idømt 20 dages fængsel for spirituskørsel og for kørsel uden førerret. Det betyder, at han ikke havde kørekort. Han frakendes desuden retten til at erhverve sig et kørekort i Danmark de næste tre år.

Det er generelt ikke tilladt at bugsere en bil ved hjælp af slæbetov på en motorvej. Politiet beslaglagde bilerne, fordi BMW-førerens promille var over 2,00. Så er der tale om vanvidskørsel.

Berlingoen er ikke længere beslaglagt. Det er BMW'en stadig. 

Powered by Labrador CMS