Paludan sigtes: Laver sviner i Emilie Meng-sag 

Ifølge Ekstra Bladet er Rasmus Paludan blevet sigtet, efter at medie delte anonymiseret anklageskrift

Udgivet Opdateret

Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi har sigtet Rasmus Paludan for en overtrædelse af straffeloven.

Det skyldes, at netmediet Frihedens Stemme har delt en anonymiseret version af anklageskriftet i Emilie Meng-sagen.

Det oplyser Paludan, som er ansvarshavende chefredaktør på mediet, til Ekstra Bladet.

Rasmus Paludan, som er ansvarshavende chefredaktør på netmediet Frihedens Stemme, er blevet sigtet, efter at mediet offentliggjorde anonymiseret anklageskrift. (Arkivfoto).

Rasmus Paludan oplyser, at han nægter sig skyldig i sigtelsen.

Ulovligt

Konkret drejer sigtelsen om uberettiget at videregive meddelelser eller billeder om en andens private forhold under særligt skærpende omstændigheder, skriver Ekstra Bladet.

- Der er offentlighed i retsplejen, og jeg har ikke været bekendt med, at anklageskrifter ikke måtte offentliggøres bortset fra, hvis der er navneforbud. Der var i artiklen ikke navn på den tiltalte, og heller ikke navne på andre. Vi kunne godt have indsat Emilie Meng i anklageskriftet og en anden, men det gjorde vi ikke, siger Rasmus Paludan til Ekstra Bladet.

Onsdag formiddag blev hjemmesiden suspenderet af dens udbyder med henvisning til en retskendelse.

Fjernet

- Sydsjællands og Lolland-Falster Politi kan bekræfte, at politiet efter rettens kendelse har bedt udbyderen bag hjemmesiden, ”Frihedens Stemme”, om at fjerne anklageskriftet i Kirkerup-komplekset, som var offentliggjort på siden, lyder det i en mail til Ritzau.

"Kirkerup-komplekset" er politiets betegnelse for sagerne mod en 32-årig mand. Han er blandt andet tiltalt for drabet på Emilie Meng.

Politiet bekræfter også sigtelsen, men har ikke yderligere kommentarer.

Lukket ned

Hjemmesiden blev lukket i nogle timer, inden den blev genåbnet ifølge Ekstra Bladet. Her fremgik artiklen om anklageskriftet ikke længere.

Medier kan få aktindsigt i anklageskrifter i straffesager. Men de pågældende anklageskrifter er anonymiserede, og de må ikke være tilgængelige for andre end mediet, og det må kun bruges til journalistisk arbejde.

SYDSJÆLLANDS OG LOLLAND-FALSTERS POLITI

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi dækker Slagelse, Sorø, Næstved, Faxe, Vordingborg, Guldborgsund og Lolland kommuner.

Lokalpolitistationerne er placeret i Nakskov, Nykøbing F., Vordingborg, Næstved og Slagelse. Derudover er udlændingekontrolafdelingen placeret i Maribo.

Næstved er hovedstationen i politikredsen.

Der bor ca. 390.000 borgere i kredsen.

Antallet af medarbejdere i Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi er cirka 770. Antallet er fastsat efter politikredsens størrelse, indbyggertallet, sagsantallet og arbejdsopgaver i øvrigt.

Powered by Labrador CMS