Røver bagbinder ældre kvinde og tager kontanter

Udgivet Opdateret

En ældre kvinde blev under et røveri i sin bolig i Frederikshavn torsdag aften bundet af en gerningsmand, oplyser Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Et familiemedlem fandt kvinden liggende bundet i lejligheden. Kvinden har ifølge Nordjyllands Politi pådraget sig "overfladiske knubs".

Gerningsmanden fik et ikke oplyst beløb i kontanter med i udbytte.

Talte dansk

Kvinden har beskrevet gerningsmanden som en mand, der talte dansk.

I den senere tid har der været flere hjemmerøverier mod ældre i Vendsyssel. Politiet har meldt ud, at man mistænker, at disse røverier kan være begået af én og samme gerningsmand.

Hvorvidt det seneste røveri i Frederikshavn kan kædes sammen med de foregående røverier, kan på nuværende tidspunkt hverken be- eller afkræftes, lyder det fra politiet.

Pressede sig ind ad døren

Den ældre kvinde bor i en lejlighed på Engparken i Frederikshavn.

- Hun har til os forklaret, at hun kom hjem til sin lejlighed i går aftes, den 14. september, omkring kl. 21.30. Og da hun låste sig ind, kom der pludselig en person, som pressede sig med ind ad døren, siger politikommissær Peter Skovbak i pressemeddelelsen fra politiet.

NORDJYLLANDS POLITI

Nordjyllands Politi dækker Frederikshavn, Læsø, Hjørring, Brønderslev, Aalborg, Jammerbugt, Vesthimmerlands, Mariagerfjord og Rebild kommuner.

Politikredsen beskæftiger cirka 850 medarbejdere – politifolk, jurister og administrativt ansatte – som døgnet rundt arbejder for, at Nordjylland skal være et sikkert og trygt sted at virke, bo og færdes.

Der bor godt 526.000 personer i alt i de nævnte kommuner (befolkningstal er pr. 1. kvartal 2020 og hentet hos Danmarks Statistik den 1. marts 2021).

Politistationer:

Nordjyllands Politi har også en landbetjent på Læsø og en afdeling ved Aalborg Lufthavn.

Kilde: Nordjyllands Politi

Inde i lejligheden udartede der sig noget tumult, som mundede ud i, at gerningsmanden lagde sit offer på sengen og bandt hendes hænder.

- Alvorlig sag

Ud over oplysningerne om, at røveren var en dansktalende mand, foreligger der endnu ikke noget signalement i sagen.

- Vi ser meget alvorligt på sagen, og vi har iværksat en omfattende efterforskning i relation til sagen. Vi skal til bunds i det her og have sagen opklaret, siger Peter Skovbak.

Politiet beder personer, som måtte have set nogen eller noget mistænkeligt i nærheden af gerningsstedet torsdag aften, om at tage kontakt til politiet.

Powered by Labrador CMS