Snorksov under oralsex 

Ifølge en mentalundersøgelse lider en 28-årig mand, der er dømt for voldtægt, af lidelsen sexsomnia

Udgivet Opdateret

En 28-årig mand er idømt en behandlingsdom for voldtægt mod sin ekskæreste.

Der oplyser Københavns Politis Anklagere på det sociale medie X, tidligere Twitter.

Retspsykiatrisk Klinik har vurderet, at manden med overvejende sandsynlighed lider af sexsomnia, hvor man kan udføre seksuelle handlinger i søvne. Vurderingen er bakket op af Retslægerådet.

Utilregnelig

Ifølge tiltalen udøvede manden i 2018 oralsex på kvinden, mens de begge sov.

Hun opdagede, hvad der foregik, da hun på et tidspunkt vågnede af mandens handlinger.

Københavns Byret lagde ifølge sagens anklager, Emilie Andersen, vægt på, at manden var utilregnelig på gerningstidspunktet.

Af den grund har man vurderet hans forsæt til at begå forbrydelsen ud fra, hvad en person uden lidelsen ville have haft vilje til i den pågældende situation.

Vidste det ikke

Her kom man frem til, at en person uden lidelsen ville have været klar over, hvad man foretog sig i gerningsøjeblikket, fortæller anklageren.

Den præcise behandling af manden skal vurderes af en overlæge i samarbejde med Kriminalforsorgen. Behandlingen er tidsubestemt.

Undervejs i sagen har der ifølge anklageren været uenighed om, hvad mandens handlinger gik på, men han er alene dømt for at have udøvet oralsex.

Sjælden sygdom

Sexsomnia hører under den gruppe af søvnforstyrrelser, der bliver kaldt parasomnia og omfatter søvngængeri, søvnapnø, mareridt og sengevædning.

Eksperter anslår, at omkring en procent af befolkningen har den særlige lidelse.

Powered by Labrador CMS