10 babyer smittet med resistent svinebakterie

Arkivfoto: Colourbox.
Udgivet Opdateret

Ti nordjyske babyer er blevet smittet med svine-MRSA af deres forældre.

Hos seks af spædbørnene har svinebakterien givet dem øjenbetændelse, mens MRSA i de fire øvrige tilfælde har givet babyerne betændelse i den ydre øregang, fortæller hygiejnesygeplejerske Tinna Urth, der er en del af Region Nordjyllands MRSA-enhed.

»Jeg har set tilfælde, hvor nyfødte har haft tegn på betændelse i form af for eksempel gule skorper under øjnene. Ved podning har vi fundet ud af, at MRSA 398 (svine-MRSA, red.) var årsag til infektionen,« siger Tinna Urth, der også er ansat af Statens Serum Institut (SSI) til at vejlede om svine-MRSA, til Ingeniøren.

Forældrene til de ti MRSA-ramte babyer er alle ansat i svineproduktion, og de har selv været bærere af svinebakterien. Og når en mor er smittet med MRSA, er der meget stor sandsynlighed for, at det overføres til barnet, forklarer overlæge hos SSI Robert Skov.

Ud over de ti tilfælde med øjen- og ørebetændelse kender Tinna Urth til yderligere tre sager om nyfødte børn, der har haft andre infektioner på grund af svinebakterien.

I løbet af årets første otte måneder er der konstateret 23 tilfælde af svine-MRSA hos småbørn under et år, viser tal fra SSI ifølge Ingeniøren. Hele sidste år var der 17 tilfælde.

MRSA-smittede børn kan sagtens være bærere af bakterien, indtil de fylder to år. Børn under to år behandles nemlig ikke for svine-MRSA, med mindre de har fået infektioner på grund af bakterien.

Powered by Labrador CMS