13 anholdt under rekordkarneval

Foto: Henning Bagger/Scanpix.
Udgivet Opdateret

Lørdagens sambafest forløb roligt – men politiet griber konsekvent ind over for gadetissere.

Samba-toner og tusindvis af dansende mennesker har lørdagen igennem sat sit præg på Aalborg i forbindelse med det årlige karneval. Og festen fortsætter til den lyse morgen.

Ifølge arrangørerne er karnevallet det hidtil største. Langt de fleste af deltagerne opfører sig ordentligt, oplyser Nordjyllands Politi.

Kort før midnat var der anholdt 13 personer – heraf to for lommetyveri. De øvrige sigtelser drejer sig om vold og beruselse.

Desuden efterforskes to sager om voldtægt, der blev anmeldt midt på eftermiddagen. Gerningsmændene er ikke anholdt, oplyser politiet.

– Set i forhold til de mange tusinde mennesker, der er samlet i Aalborgs centrum, synes jeg, at det er få sager, der er anmeldt, lyder vurderingen fra den ansvarlige for politiets indsats under karnevallet, vicepolitiinspektør Poul Severinsen.

Omkring 150 tissetrængende personer har desuden fået en bøde for at urinere i gaderne eller i opgange.

De i alt tre karnevalsoptog, der slangede sig gennem gaderne, startede forskellige steder og bevægede sig derefter mod Kildeparken. Trods småkøligt vejr var humøret højt, skriver Nordjyske.

Allerede fredag var der solgt et rekordstort antal – eller 31.000 – af de armbånd, der gav adgang til Kildeparken samt til aftenens fest i Spritfabrikkerne.

– Paraderne er større i år. Det er der ingen tvivl om. Lige nu skyder vi på 65.000 (solgte armbånd, red), måske flere, sagde Reimer Ivan, talsmand for karnevallet, lørdag eftermiddag til Nordjyske.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS