14-årige piger fundet dræbt i grøftekanter: Nu er to drenge anholdt

To 14-årige pigers mystiske dødsfald har i weekenden skabt frygt i Holland. Nu er to teenagedrenge anholdt.

Udgivet Opdateret

Torsdag blev den 14-årige hollandske pige Savannah Dekker meldt savnet nær byen Amersfoort øst for Amsterdam, efter hun ikke dukkede op til en aftale med sine veninder.

Blot en dag senere blev en ung pige fundet dræbt i en grøftekant i den lille by Achterweld lidt uden for Amersfoort – omkring 10 kilometer fra stedet, hvor Savannah Dekker forsvandt.

Det viste sig dog, at der ikke var tale om Savannah Dekker, men en 14-årig pige ved navn Romy Nieuwburg, skriver Nltimes.nl, og flere andre medier.

Fundet søndag

Politiet meddelte, at der lå en forbrydelse bag Romy Nieuwburgs dødsfald, og det satte gang i frygten i området. Frygten blev ikke mindre, da den forsvundne Savannah Dekker blev fundet søndag.

Hun lå ligeledes død i en grøft – 15 kilometer fra stedet, hvor Romy Nieuwburg blev fundet død.

Politiet kunne i første omgang ikke sige noget om, hvorvidt der så ud til at ligge en forbrydelse bag den forsvundne piges død. Politiet kunne heller ikke oplyse, om der var en sammenhæng mellem de to sager.

Samtidig skabte to anmeldelser fra unge piger, der havde følt sig jagtet af to mænd i en sort bil yderligere frygt i området, og politiet opfordrede borgere til at holde øje og anmelde mistænkelige forhold.

Borgmesteren gik også ud og rådede forældre i området til at holde ekstra godt øje med deres børn samt opfordrede teenagere til at undgå at færdes alene i ikke-befærdede områder.

Tættere på opklaring

Nu ser sagerne dog ud til at være tættere på en opklaring. Mandag er det kommet frem, at politiet søndag aften har anholdt to unge drenge på henholdsvis 14 og 16 år.

Den 14-årige dreng mistænkes for at have forbindelse til Romy Nieuwburgs død, mens den 16-årige mistænkes for at have forbindelse til Savannah Dekkers død.

Det ser på nuværende tidspunkt ikke ud til, at der er nogen sammenhæng mellem sagerne, oplyser politiet.

Powered by Labrador CMS