16-årig slået, sparket, tisset på og tvunget til at spise død rotte

En 16-årig dreng blev udsat for grov mishandling og trusler på livet.

Det skulle være på dette bosted ved Løgstrup, hvor mishandlingen af den 16-årige skulle have fundet sted. Foto: Google Street View.
Udgivet Opdateret

Fire drenge mellem 15 og 17 år  har tirsdag været i grundlovsforhør i retten i Viborg. De har de, fordi de angiveligt skulle have banket og mishandlet en 16-årig dreng. Det er de nu sigtet for.

De bor alle fem på bostedet Aktiv Weekend ved Løgstrup nær Viborg.

De fire drenge skulle have slået, sparket og tisset på den 16-årige. De skulle også have tvunget ham til at stikke sin hånd ind i en brændende jakke og til at spise en rotte.

– Det har jeg ingen kommentarer til, jeg har tavshedspligt, så du får intet fra mig, siger afdelingsleder Bo Rasmussen til Newsbreak.dk.

Brandvabler på hånden

Ifølge Viborg Stifts Folkeblad fik den mishandlede dreng brandvabler på hånden, efter at have stukket den ind i den brændende jakke. Det har anklager Mette Hermansen oplyst til bladet.

De fire drenge beskyldte angiveligt den 16-årige for at have stjålet en trøje, og på den baggrund gik de alle fire til angreb på ham.

Truet på livet

Overfaldet skulle være foregået i laden på den af Aktiv Weekends afdelinger, der ligger på Gammelstrupvej ved Løgstrup.

Da de fire unge forlod den 16-årige i laden, truede de efter sigende med at slå ham ihjel, hvis han anmeldte overfaldet.

Efter disse trusler var den 16-årige ifølge anklageren så bange, at han ikke turde forlade laden. Han blev dog i løbet af natten indlagt på Viborg Sygehus, og han meldtes tirsdag morgen uden for livsfare, skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Nægtede sig skyldig

De fire gerningsmænd nægtede sig ifølge forsvarer Kurt Jensen ved grundlovsforhøret skyldige i alle forhold. På grund af sagens karakter, de fire involverede og vidt forskellige forklaringer valgte retten at gennemføre grundlovsforhøret for lukkede døre.

Inden retsmødet fortalte anklager Mette Hermansen til Viborg Stifts Folkeblad, at hun håber på varetægtsfængsling af alle de fire unge, hvoraf to er 15 år, én er 16, og én er 17 år gammel.

Det har ikke været muligt for Newsbreak.dk at få en kommentar fra Jesper Dige, der er leder af Aktiv Weekend.

Aktiv Weekend er et bosted for unge mellem 13 og 18 år, der af forskellige grunde ikke kan bo hjemme.

Powered by Labrador CMS