18-årig kører på røven med DSB 146 gange: Nu vanker der et erstatningskrav

Han har ignoreret samtlige kontrolafgifter, og der er derfor samlet til bunke og taget kontakt til politiet.

En ung mand fra Vordingborg bliver nu mødt med et erstatningskrav, efter at han gentagne gange har taget et tog med DSB uden at have en billet. Foto: CLAUS FISKER/Scanpix 2013)
Udgivet Opdateret

En 18-årig mand fra Vordingborg er nu blevet mødt af et vaskeægte erstatningskrav,  efter at han hele 146 gange er blevet standset i toget mellem Nykøbing og København uden gyldig billet. Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Sektionsleder ved Vordingborg Politi, Arne Holdensen, fortæller til Newsbreak.dk, at den unge mand har ignoreret samtlige kontrolafgifter, han er blevet mødt med for overtrædelserne, der er begået fra 1. oktober 2014 til 12. juni 2016.

– Vi har fået én lang anmeldelse fra DSB med de her 146 episoder. Det er meget specificeret, hvilke tog, tidspunkter og strækninger, han har kørt på, fortæller Arne Holdensen til Newsbreak.dk.

750*146 plus det løse

Det samlede erstatningskrav, den unge mand er blevet mødt med, lyder på 112.700 kroner. Laver man matematik på tallene, kommer hver enkelt tur altså til at koste den unge mand små 772 kroner. Så som sådan er der intet overvældende i omfanget af kravet, da det i forvejen koster 750 kroner at køre uden billet i et tog fra DSB.

Sagen er til gengæld en kende unik. Arne Holdensen kan i hvert fald ikke huske, at der i hans kreds har været et lignende tilfælde, hvor DSB har samlet til bunke og sendt et stort erstatningskrav efter en gratist.

– Men det er nok fordi, de gerne vil lave præcedens på sagen, siger Arne Holdensen.

Nok en afgift – men også et lovbrud

Præcis hvorfor den unge mand åbenbart ikke evner at købe en togbillet, melder historien ikke noget om. Men sagen vidner om, at det hverken er straffrit at tage toget uden billet, eller at ignorere de efterfølgende kontrolafgifter.

For selvom det i daglig tale kaldes for netop en kontrolafgift, så ér der altså tale om et lovbrud, hvis man tager en tur med offentlig transport uden at have en gyldig billet.

– Ja ja, det står jo i straffeloven. Det er en overtrædelse at tilsnige sig adgang. Det smager lidt af brugstyveri. Du bruger en ting, hvor du godt ved, at det må du ikke, siger Arne Holdensen til Newsbreak.dk.

Powered by Labrador CMS