200 pædagoger strejker mod fyringer

Newspaq
Udgivet Opdateret

Lyset er slukket og legetøjet står på hylderne i daginstitutionerne i Thisted.

De omkring 200 pædagoger og pædagogmedhjælpere i kommunen er nemlig gået i strejke. Det skriver DR Midt & Vest.

Pædagogerne mener ikke, at børnetallet i Thisted falder nok til at berettige afskedigelsen af de 32 medarbejdere, som forvaltningen har besluttet at skære væk i en sparerunde.

Derfor blev de enige om en overenskomststridig strejke på et fagforeningsmøde i går, fortæller fællestillidsrepræsentant Birthe Gade:

– Vi synes ikke, at vi er blevet så meget klogere, at det er i orden, at kommunen vil fyre 32 medarbejdere i Thisted. Derfor valgte vi at nedlægge arbejdet i dag, siger hun til DR Midt & Vest.

Alligevel var der fin stemning på mødet, fortæller Birthe Gade.

– Den var egentligt vældigt god, da beslutningen var taget. Jeg tror, at folk var klar til at kæmpe for det her, siger hun.

De 100 børn, der til daglig bliver passet i børnehuset Skattekisten i Hurup er sendt hjem ligesom børnene i resten af kommunen.

Forældrebestyrelsen for Skattekisten støtter pædagogerne, fortæller formand Anna Hyldahl til DR Midt & Vest.

– Vi bakker 100 procent op om pædagogernes beslutning om at nedlægge arbejdet. Vi står i en rigtig kritisk situation med en udviklingsplan, der stort set er skrottet. Samtidig vil politikerne skære 10 procent af pengene til området fra nytår, siger hun

Politikerne vil skære omkring 10 procent af pengene til børneområdet efter nytår, og det mener hun er uholdbart.

– Så kan pædagogerne ikke løse et ordentligt stykke arbejde og give vores børn det, de har brug for. Vi håber politikerne vågner op og indser, de har truffet en rigtig dum beslutning, siger hun.

Det akutte problem med at få passet børnene er det mindste af de dilemmaer, forældrene står i, mener hun.

– Vi er nødt til at stå sammen og hjælpe hinanden hvor vi kan – nogle har fleksible arbejdstider, andre er på barsel. Det er et kortsigtet problem i forhold til det kæmpe problem vi ender i, hvis ikke politikerne ændrer politikken, siger hun til DR Midt & Vest.

Hendes søn Sejr og hans kammerat bliver passet hos deres bedsteforældre.

Powered by Labrador CMS