300 nye indbyggere til Kolding

Det nye Universitet er også med til at trække studeende til Kolding.
Udgivet Opdateret

Koldings popularitet som studieby kan for alvor mærkes mandag og tirsdag i næste uge, hvor op mod 300 studerende bliver registreret som nye borgere i kommunen.

De to dage rykker folkeregistret ud i Campus området, for på nærmeste hånd at hjælpe de mange udenlandske studerende, og så tager kommunens indbyggertal et gevaldigt hop.

Det er fortrinsvis studerende på IBC, IBA og SDU, hvor mange udenlandske studerende søger ind på uddannelserne. Statsforvaltningen har udstedt en opholdstilladelse til de unge, og Kolding Kommune hjælper dem nu det sidste stykke vej med cpr. nummer og sygesikringskort. Det hele foregår i et fint samarbejde med studiestederne, ellers ville det ikke kunne lade sig gøre.

– Kolding er en studieby, og derfor vil vi gerne give en god service over for de studerende, og gøre det endnu nemmere for dem at falde til. Typisk er de her i fem måneder, men nogle af dem bliver i et eller to år for at studere her i byen, forklarer Jette Møller, der er daglig leder i Kolding Kommunes Borgerservice.

Sidste år var første gang, hvor Borgerservice rykkede folkeregistret ud i Campus området nogle dage. Dengang var der over ca. 250 studerende, der benyttede sig af servicen.

Antallet af studerende på videregående uddannelser i Kolding er vokset eksplosivt, hvilket har betydet en voldsomt stigende efterspørgsel på boliger. Efter at have sat gang i byggeriet af 170 ungdomsboliger i Campus området, har Kolding Kommune sat yderligere 32 millioner kroner af i grundkapital til endnu flere boliger de kommende år.

Powered by Labrador CMS