3F ser store perspektiver i dom om sociale ydelser

Foto. Elo Christoffersen (Arkivfoto)
Udgivet Opdateret

En dom i Højesteret betyder, at landets kommuner skal genoptage sager om stop for sygedagpenge og andre sociale ydelser, som er afgjort med tilbagevirkende kraft på baggrund af ugyldige afgørelser. Det skriver Fagbladet 3F.

Den aktuelle sag handler om en kvinde fra Kolding Kommune, der mistede sine sygedagpenge med tilbagevirkende kraft. 3F og fagforbundets advokat ser store perspektiver i afgørelsen.

»Den type sag har ikke været prøvet før. Vi er meget stolte og glade for dommen, som vil komme tusindvis af borgere til gode. Ikke bare borgere, der har fået stoppet sygedagpenge. Dommen gælder alle sociale ydelser, hvor borgerne skal have ydelsen, indtil der er truffet en lovlig afgørelse,« siger advokat Malou Ehmer fra Advokatfirmaet Kroer Pramming til Fagbladet 3F. Hun førte sagen på vegne af 3F-medlemmet fra Kolding.

Ankestyrelsen fastslog allerede i 2011, at afgørelser om stop for sygedagpenge truffet af en såkaldt anden aktør var ugyldige. Men Ankestyrelsen mente, at når kommunen senere traf en ny afgørelse, kunne den virke med tilbagevirkende kraft.

Højesteret vendte torsdag tommelfingeren nedad i forhold til den praksis – kommunens nye afgørelse kan ikke ske med tilbagevirkende kraft, når den tidligere afgørelse var ugyldig.

Arbejdsmarkedschef i Kolding Kommune, Lasse Kamp, skriver i en mail til Fagbladet 3F, at han vil læse afgørelsen grundigt, før kommunen kommenterer torsdagens dom.

Powered by Labrador CMS