40.000 børn bliver mere synlige i trafikken

Foto:Mikkel Østergaard/Cyklistforbundet.
Udgivet Opdateret

Når efterårsmørket er over os, skal alle børn være ekstra synlige i trafikken.

Vejen frem er at lære børnene selv, hvor vigtige reflekser og cykellygter er for deres sikkerhed. Det er grundtanken i skolekampagnen Lys på med Ludvig, som arrangeres af Cyklistforbundets i samarbejde med TrygFonden og Rigspolitiet.

Omkring 40.000 elever fra landets 3.-5. klasser er tilmeldt kampagnen, som kører for niende gang i år, men som stadig er lige aktuel.

– Hver eneste børneårgang skal lære det her fra bunden – og det er netop i 10årsalderen, at mange børn begynder at færdes alene i trafikken. Derfor er vi helt utrolig glade over at opleve så stor en opbakning til kampagnen. Vi når faktisk ud til cirka hver anden 4. klasse i hele landet, så det er virkelig noget, der batter, siger kampagnechef Maria Bech.

Gratis reflekser i flere kommuner

Kampagnen starter 1. november, men flere steder i landet er Lys på med Ludvig allerede i gang, hvor der bliver uddelt gratis reflekser ved mange skoler. Refleks-eventen skal minde børn og forældre om, at det igen er blevet tid til at tænde lygterne og huske reflekserne – hver dag.

– Vi glemmer det hvert år, men så snart sommertiden er forbi, bliver det mørkt allerede om eftermiddagen. Derfor er det helst nu, at hele familien skal få tjekket lygter og reflekser, så ingen kommer til at tage farlige chancer midt i hverdagens travlhed, siger kampagnechef Maria Bech.

Sådan fungerer Lys på med Ludvig

Cyklistforbundet sætter hvert år fokus på lygter og reflekser i kampagnen Lys på med Ludvig. Kampagnen afvikles fra 1. – 30. november og henvender sig til folkeskolens 4. klasser. Kampagnen øger børns viden om synlighed og sikkerhed i trafikken. Det sker gennem et undervisningsforløb med fokus på vigtigheden af lys og reflekser på cyklen og i trafikken.

Powered by Labrador CMS