48 meldes dræbt af bilbombe

Bagdad er ramt af årets hidtil dødeligste bilbombeangreb. Det er tredje bilbombe på tre dage i hovedstaden.

Irakiske mænd kigger på det sammenkrøllede vrag af den bil, der onsdag eksploderede i Bagdad. Torsdag har endnu en bilbombe kostet snesevis af mennesker livet i den irakiske hovedstad. Foto: Amer al-Saadi/Scanpix
Udgivet Opdateret

En bilbombe har kostet 48 mennesker livet i Iraks hovedstad, Bagdad. Mindst et halvt hundrede andre er såret i torsdagens angreb.

Det oplyser irakiske læge- og sikkerhedskilder.

Angrebet fandt sted omkring klokken 14.15 dansk tid i en forstad i den sydlige del af Bagdad. I samme kvarter blev fire mennesker dræbt af en bilbombe to dage tidligere, skriver nyhedsbureauet AFP.

Bilen med bomben var parkeret på en gade, hvor mange mennesker færdes.

En irakisk lægekilde oplyste til Reuters, at flere af de såredes tilstand er alvorlig. Derfor kan dødstallet stige yderligere.

Tredje bombe på tre dage

Det er den tredje bilbombe i den irakiske hovedstad på tre dage og det hidtil blodigste angreb i år.

Bagdad blev ramt af en bølge af selvmordsangreb i dagene umiddelbart efter nytår. Men indtil denne uge har hovedstaden kun oplevet få angreb.

Ingen gruppe eller personer har umiddelbart taget skylden for torsdagens angreb, men Islamisk Stat har tidligere stået bag lignende bilbomber.

Den militante gruppe har i stigende grad rettet sine angreb mod hovedstaden som hævn for, at irakiske styrker har presset den ud af flere byer, som gruppen tidligere kontrollerede.

Også onsdag eksploderede en kraftig bilbombe i Bagdad. Den kostede 15 mennesker livet og sårede omkring 50.

/ritzau/Reuters

Powered by Labrador CMS