60-årige bliver længere i job efter efterlønsreformen

Morten Østergaard. Foto: JANUS ENGEL/POLFOTO
Udgivet Opdateret

Efterlønsreformen er en succes, konkluderer den radikale leder, Morten Østergaard (R) på baggrund af en analyse, der viser, at 60-årige arbejder mere, efter at reformen er trådt i kraft. Det skriver Jyllands-Posten.

20.000 efterlønsberettigede danskere, som fyldte 60 år i første halvdel af 2014 er den første generation, der er omfattet af reformen og har dermed dannet grundlag for analysen.

De kan som de første først gå på efterløn, når de fylder 60½ år.

Økonomiministeriets tal viser, at denne gruppe arbejder mere end dem, der fyldte 60 år før reformen. 57,2 procent af dem, der er født i januar 1953 var i arbejde, mens andelen i arbejde er 68,1 procent for dem, der er født et år senere.

Morten Østergaard mener derfor, at også kritikerne af reformen – herunder Socialdemokraterne – bør være tilfredse.

»Uanset hvad man mente, må man jo glæde sig over, at resultatet er blevet flere danskere i arbejde og færre på forsørgelse,« siger han til avisen.

Tallene får dog ikke socialdemokraten Bjarne Laustsen (S) til at være mindre kritisk over for ordningen, da han mener, at det er nogle, som ikke har andre muligheder, og som derfor burde have lov til at gå på efterløn, skriver Jyllands-Posten.

Powered by Labrador CMS