60 elever sendt hjem fra skole: De var ikke vaccinerede

En skole i USA har valgt at tage konsekvensen af, at mange elever ikke var vaccinerede - de må simpelthen ikke komme.

Et lille stik – og man beskytter både sig selv og andre fra sygdomme. (Foto: Shutterstock)
Udgivet Opdateret

Det er livsvigtigt at vaccinere børn – og ikke blot for deres egne blå øjnes skyld, men i allerhøjeste grad også på grund af alle de andre børn, de skal omgås.

Og det har de taget konsekvensen af på en skole i Fargo i USA – hvor de på to forskellige skoler har sendt i alt 60 børn hjem, indtil de har fået de rigtige vaccinationer. Det skriver mediet Wday.

De fleste af børnene er blevet sendt hjem, fordi de ikke har fået vaccine nummer to mod meningitis. Det er en relativt ny praksis i området, hvilket er en del af forklaringen.

Til gengæld kan visse børn også undtages – det kan de, hvis de har en skriftlig erklæring om, at det er medicinsk uforsvarligt for dem, eller på grund af filosofiske, religiøse eller moralske årsager, skriver Wday.

Derfor skal børn vaccineres

Newsbreak.dk har vi tidligere skrevet om, hvorfor det er livsvigtigt at vaccinere sine børn. Det burde egentlig give sig selv, men alligevel er skepsissen mod vaccinationer stigende, så vi får den lige igen:

Da børnesygdomme kan være dødelige, kan du i Danmark ganske gratis få dine børn vaccineret mod en række sygdomme. Sundhedsstyrelsen skriver, at man i Danmark vaccinerer drenge mod ni og piger mod 10 forskellige sygdomme.

Det er gratis at få sine børn vaccineret i Danmark. Det er også frivilligt, men Sundhedsstyrelsens anbefaling er, at børn bliver vaccineret i Danmark.

Difteri

null

Blandt de vacciner, børn bliver tilbudt, findes vacciner, der sikrer børn mod infektioner, der ellers er så smitsomme, at de ville ramme danske børn igen og igen med få års mellemrum. Mæslinger er blandt disse sygdomme, og mæslinger kan være en dødelig sygdom.

Powered by Labrador CMS