90.000 danskere får nu trist besked fra Skat

90.000 danske borgere og virksomheder får i den kommende tid en rykker, for de penge, de skylder det offentlige.

Udgivet Opdateret

Gældsstyrelsen oplyser i en pressemeddelelse, at der allerede i denne uge er flere tusinde borgere og virksomheder, der modtager rykkere for deres gæld til det offentlige.

Det omfatter i alt 90.000 danske borgere og virksomheder, som til sammen skylder cirka 1,7 milliarder kroner.

Gæld forsvinder ikke

90.000 danske personer og virksomheder får snart kedeligt nyt fra Gældsstyrelsen. De sender rykkere ud for gæld, der endnu ikke er blevet betalt til det offentlige.

I alt er der tale om en gæld på 1,7 milliarder kroner, som skal inddrives. Inddrivelsen kommer på bagkant af, at inddrivelsen i Gældsstyrelsen ikke har fungeret i top.

– Der er fortsat rigtig mange danskere, som har gæld til det offentlige. Fordi gældsinddrivelsen i en periode ikke har fungeret optimalt, kan det for nogle være et stykke tid siden, at de er blevet rykket for gælden. Nogle har måske troet, at deres gæld var forældet, eller har troet, at den ikke ville blive inddrevet. Til dem er budskabet: Gælden forsvinder ikke, og der løber renter på. Derfor bør man enten betale den eller kontakte Gældsstyrelsen og få lavet en afdragsordning, siger direktør i Gældsstyrelsen, Lars Nordahl Lemvigh i pressemeddelelsen.

Fortsætter efter sommer

I den her uge er det de første 10.000 borgere, der har den højeste gæld til staten, der får en rykker. Efterfølgende bliver de 80.000 resterende rykkere også sendt ud.

Men Gældsstyrelsen oplyser, at udsendelsen af rykkerbreve fortsætter efter sommer. Et nyt inddrivelsessystem, som kan trække gælden fra borgernes løn, tages også i brug med visionen om at mindske danske borgeres og virksomheders gæld til det offentlige.

Gældsstyrelsen inddrev sidste år 7,1 milliarder gæld.

Powered by Labrador CMS