AaB og FCK underholdt

Kampen endte 0-1 og københavnerne hentede dermed alle tre point med sig hjem

Debutanten Viktor Claesson blev fire dage efter sin ankomst til FC København den store helt i søndagens udesejr på 1-0 over AaB.

Svenskeren kom på banen efter en times spil, og offensivspilleren skulle blot bruge 20 minutter, før han scorede sit første mål i FCK-trøjen.

30-årige Claesson, der for nylig blev fritstillet i russiske Krasnodar, udnyttede en fejl af AaB-keeper Jacob Rinne, der boksede bolden hen til FCK-debutanten, der headede gæsterne i front.

Selv om AaB ofte lignede det bedste hold, var det på ingen måde ufortjent, at FCK hentede alle tre point med hjem.

Tog teten

Særligt efter pausen tog FCK teten i spillet, mens AaB omvendt blev mere og mere passive, som kampen skred frem.

Resultatet betyder, at FCK nu har ni point ned til FC Midtjylland på andenpladsen, inden midtjyderne mandag på eget græs tager imod Silkeborg. AaB beholder fjerdepladsen.

Et veloplagt AaB-mandskab lagde fra kampens start et aggressivt pres på FCK, der flere gange viste usikkerhed i forsvaret.

Fandt plads på kanterne

Aalborgenserne fandt især plads på kanterne til at skabe chancer, og med større træfsikkerhed kunne hjemmeholdet let have bragt sig foran i flere tilfælde.

Københavnerne fik bedre styr på tingene, som første halvleg skred frem, men ligaens førerhold havde reelt kun én farlig chance inden pausefløjtet.

AaB fortsatte med at have bolden mest i anden halvleg, men FCK lykkedes meget bedre med at komme fremad i banen, og særligt kantspilleren Roony Bardgji havde store muligheder for at bringe københavnerne foran.

Foran efter 80 minutter

Efter 80 minutter lykkedes det så debutanten Viktor Claesson at bringe udeholdet foran, efter at AaB-målmand Jacob Rinne boksede bolden hen til sin landsmand.

Mod slutningen fik AaB aldrig sat det helt store pres ind, hvorfor FCK kunne køre sejren hjem i sikker stil.

FC København

FC København (FCK) blev stiftet i 1992 som en overbygning mellem KB og B1903.

Siden da har klubben opnået status som landets førende, og har vundet mesterskabet 13 gange samt otte pokaltitler.

Klubben har desuden kvalificeret til adskillige europæiske gruppespil, herunder ni sæsoner i træk mellem 2006 og 2014. I samme periode blev man også det første danske hold, der kvalificerede sig videre til Champions Leagues ottendedelsfinaler.

FCK spiller deres hjemmekampe i det danske nationalstadion Parken, som klubben også ejer. Her er plads til 38.065 tilskuere.

Danmarksmesterskabet

Vinder (13): 1993, 2001, 2003, 2004, 2006, 2007, 2009, 2010, 2011, 2013, 2016, 2017, 2019

Sølv (5): 1994, 2002, 2005, 2012, 2014, 2015

Bronze (2): 1998, 2008