Advarer: Det kan være giftigt at spise
Du kan blive rigtig syg
Hvordan opbevare du dine madrester?
Eksperter advare nu om en række populære aftensmadsrester der kan være sygdomsfremkaldende.
Dette selvom man ikke kan se, lugte eller smage dem.
Kan overleve tilberedning
Bacillus cereus for eksempel, er en jordbakterie som kan overleve tilberedning, og producere toksiner, der forårsager alvorlige mavesmerter og opkastning, hvis maden ikke håndteres korrekt.
Det skriver Dagbladet.no.
Understreger vigtigheden
Professor Marina Elisabeth Aspholm fra NMBU, Norges Miljø- og Biovitenskapelige Universitet, understreger vigtigheden af korrekt opbevaring af kogte ris og pasta, som ikke bør stå ved stuetemperatur i mere end tre timer.
Hun advarer også mod at tro, at kun disse fødevarer er risikable, da andre retter også kan udgøre en risiko.
Retter som vaniljecreme, og store portioner af suppe kan være risikabelt, hvis de ikke køles hurtigt ned.