Advarer: De får svært ved at købe mad og benzin

Der er tale om flere forskellige problemer i det samme land

Ifølge The Guardian har man i Storbritannien problemer med både benzin og kulsyre.
Ifølge The Guardian har man i Storbritannien problemer med både benzin og kulsyre.
Udgivet Opdateret

Tre af Storbritanniens største ejere af tankstationer advarer om, at landet risikerer at lide af mangel på brændstof i den nærmeste fremtid. Det skriver The Guardian.

Problemet bunder i, at der er så stor en mangel på lastbilchauffører landet over, at man har svært ved at fragte brændstoffet derhen, det skal.

The Guardian har talt med blandt andet BP og Esso, der begge meddeler, at man har så store problemer, at man har været nødt til at lukke tankstationer rundt i landet.

Der er problemer

Den britiske regering afviser dog, at landet er i problemer med at have adgang til brændstof, ifølge The Guardian.

En talsperson for landets premierminister, Boris Johnson, siger dog, at man er opmærksom på, at flere industrier landet over har forskellige problemer, og at man gør, hvad man kan, for at løse dem.

Regeringen advarer også borgere mod at hamstre brændstof.

Hos oppositionen er man ikke imponerede over regeringens håndtering af sagen om de manglende chauffører.

- Ministrene må gøre noget for at løse problemet med de 90.000 manglende lastbilchauffører, siger Jim McMahon fra oppositionspartiet Labour til The Guardian.

Mangler kulsyre

Det er ikke kun leverancerne af benzin, de døjer med i Storbritannien.

The Guardian skrev tidligere på ugen, at selve julen er i fare, i hvert fald hvis man spørger supermarkedskæden Iceland, der varsler problemer med leverancen af mad og drikke.

Problemerne bunder i mangel på kulsyre, der både bliver brugt til at producere sodavand og til at bedøve dyr før slagtning.

Direktør for Iceland, Richard Walker, fortæller The Guardian, at man allerede nu kan se, at det bliver svært at holde hylderne med madvarer, der er påvirket af kulsyreproblemerne, fyldte i den kommende tid.

- Det kan blive et problem om nogle dage eller uger. Det er ikke en udfordring, der kommer om nogle måneder, siger Richard Walker til The Guardian.

Det kunne være værre endnu

The Guardian har talt med James Cleverly fra det engelske udenrigsministerium, der siger, at det kunne stå meget værre til, end det gør i landet.

James Cleverly fortæller, at man i Storbritannien har egne produktioner af kulsyre samt aftaler med leverandører fra udlandet, men at man er opmærksomme på, at der kan opstå problemer med kulsyreleverancerne.

- Vi vil gøre at, hvad vi kan, for at beskytte forbrugerne, siger James Cleverly til The Guardian.

Powered by Labrador CMS