Advarsel: Kosttilskud med amfetamin-stof er livsfarligt

Fødevarestyrelsen avarer kraftigt mod kosttilskuddet 7 Phenylstack, der i værste fald kan give hjerneblødninger. Foto: Colourbox
Udgivet Opdateret

Fødevarestyrelsen advarer mod kosttilskud med farligt, amfetaminlignende planteindhold

Acacia rigidula. Det er navnet på en plante, der både kan have skadelige effekter på vores reproduktions- og bevægelsessystem samt kan give livsfarlige hjerneblødninger. Alligevel bliver kosttilskuddet 7 Phenylstack, der blandt andet indeholder Acacia rigidula, solgt på hjemmesiden www.bodystore.dk.

Derfor har Fødevarestyrelsen udsendt en advarsel mod kosttilskuddet.

Planten Acacia rigidula indeholder flere amfetaminlignende stoffer, der kan give forhøjet blodtryk og i værste tilfælde kan føre til hjerneblødninger, oplyser Fødevarestyrelsen.

Fødevarestyrelsen mener generelt, at man skal passe på med at købe kosttilskud over nettet.

– Søg grundige oplysninger om et produkt, hvis det forhandles over internettet, men ikke sælges i almindelige butikker. Særligt skal forbrugerne være varsomme ved køb af kosttilskud på udenlandske hjemmesider, da hjemmesiderne ikke er underlagt de danske myndigheders kontrol, lyder advarslen fra Fødevarestyrelsen.

Hvis du man er i tvivl, kan man tjekke, om et produkt er omfattet af myndighedernes stikprøvekontrol, på www.altomkost.dk.

Bodystore.dk er registreret som en svensk hjemmeside, og Fødevarestyrelsen har derfor taget kontakt til de svenske myndigheder om problemet.

Powered by Labrador CMS