Ældre ægtepar tiltalt for hadforbrydelse

Ifølge tiltalen truede manden også kvinden, som har en anden etnisk baggrund end dansk

Der er rejst tiltale mod et ældre ægtepar, som ifølge tiltalen skulle have udsat en kvinde med anden etnisk baggrund for vold. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Udgivet Opdateret

Et ægtepar, en 67-årig mand og en 66-årig kvinde, er blevet tiltalt for vold mod en kvinde af anden etnisk herkomst på en parkeringsplads i Gladsaxe.

Anklagemyndigheden vurderer, at der kan være tale om en hadforbrydelse, og at straffen dermed bør skærpes jævnfør straffelovens paragraf 81, nr. 6.

I den står der, at “… at gerningen har baggrund i andres etniske oprindelse, tro, seksuelle orientering eller lignende”.

De er nemlig af den opfattelse, at ægteparrets handlinger havde noget at gøre med kvindens etniske oprindelse.

‘Perkerluder’

Kvinden har tidligere fortalt til Ekstra Bladet, at parret slog hende og truede hende med ratlås.

Hun har videre fortalt, at parret bad hende ‘skride hjem’ og kaldte hende for perkerluder.

Tidligere sigtet for trusler

Episoden, hvor det ældre ægtepar ifølge tiltalen skulle have udsat kvinden for vold, foregik ud for Gladsaxevej 367 den 13. februar.

Manden er desuden tiltalt for trusler og hærværk.

Faktisk har politiet tidligere sigtet manden for overtrædelse af trusselsparagraffen, straffelovens paragraf 266b.

Straffelovens § 266 b

§ 266 b. Den, der offentligt eller med forsæt til udbredelse i en videre kreds fremsætter udtalelse eller anden meddelelse, ved hvilken en gruppe af personer trues, forhånes eller nedværdiges på grund af sin race, hudfarve, nationale eller etniske oprindelse, tro eller seksuelle orientering, straffes med bøde eller fængsel indtil 2 år.

Stk. 2. Ved straffens udmåling skal det betragtes som en særligt skærpende omstændighed, at forholdet har karakter af propagandavirksomhed.

Kilde: Retsinformation.

Powered by Labrador CMS