Ældre kvinde forsøgte at dræbe sin mand med kager

Vestre Landsret har onsdag stadfæstet, at en 66-årig kvinde er skyldig i drabsforsøg på sin mand.

Vestre Landsret har onsdag kendt en 66-årig kvinde skyldig i at have forsøgt at slå sin mand ihjel. Den stadfæster afgørelsen om, at hun skal idømmes syv års fængsel. (Arkivfoto: Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix 2017)
Udgivet Opdateret

En ældre kvinde forsøgte at slå sin mand ihjel, da hun i 2018 bragte kager og desserter til ham, mens han var indlagt.

Onsdag har Vestre Landsret kendt 66-årige Renate Christa Bach skyldig i drabsforsøg og idømt hende syv års fængsel.

Kvindens mand, der var i begyndelsen af 70’erne, var i andet halvår af 2018 indlagt på tre forskellige sygehuse. Hans tilstand blev med mellemrum pludseligt voldsomt forværret.

Manden har en sød tand, og hans hustru gennem 45 år havde ofte kager og desserter med, når hun besøgte ham.

Men de søde sager var fyldt med et muskelafslappende stof, og den tilsyneladende betænksomme hustru forsøgte i virkeligheden at slå sin mand ihjel.

Landsrettens dom er en stadfæstelse af Retten i Sønderborgs afgørelse fra sidste år.

Renate Christa Bach har nægtet sig skyldig. Hun havde anket til landsretten i håb om at blive frifundet.

Ægtemanden blev indlagt på Sønderborg Sygehus 29. juli 2018. To måneder senere blev han overført til Odense Universitetshospital, og yderligere en måned senere blev han flyttet til Rigshospitalet.

På alle tre sygehuse blev mandens tilstand flere gange alvorligt forværret. Han lå flere gange i koma og var i livsfare.

Læger fattede mistanke

Lægerne på Rigshospitalet fattede mistanke til, at forværringerne i mandens tilstand hang sammen med hustruens besøg med søde desserter og kager.

Da han i midten af november 2018 igen gik i koma kort efter et af hustruens besøg, tog lægerne derfor flere prøver af hans maveindhold, urin og blod.

Prøverne afslørede, at han havde det muskelafslappende middel baclofen i kroppen. Det er i store doser livsfarligt.

Rigshospitalet satte derefter vagt ved manden, og hans alvorlige anfald klingede af.

Hustru fik medicin mod parkinson

Hustruen Renate Christa Bach fik ordineret baclofen – ifølge hendes mand og datter, fordi hun i årevis har lidt af den neurologiske lidelse Parkinsons sygdom.

Stor var derfor deres overraskelse, da det kom frem, at hun slet ikke lider af Parkinsons, skrev det regionale medie JydskeVestkysten.

Da sagen var i byretten, kom det ikke frem, hvorfor kvinden angiveligt skulle ønske sin mand død. Både hun, manden, familie og venner har fortalt om et ægtepar, der elskede hinanden højt.

– Jeg vil sige, at jeg elsker min mand højt, så hvorfor skulle jeg gøre det, sagde kvinden ifølge JydskeVestkysten i byretten.

Powered by Labrador CMS