Afgangsprøver skal kun bedømmes af en person

For eftertiden er der kun et sæt øjne på folkeskole-elevers afgangsprøver. Arkivfoto: Colourbox
Udgivet Opdateret

Når elever har afleveret deres skriftlige afgangsprøver i folkeskolen, skal opgaverne fremover kun bedømmes af en person og ikke to.

Det mener et bredt flertal i Folkeskolen – bestående af alle partier undtagen Liberal Alliance – som tirsdag tredjebehandler forslaget om at sløjfe den ene af de to bedømmere, som i dag vurderer elevernes præstationer, skriver Politiken. Det er ifølge forslaget elevernes egen faglærer, som fritstilles vurderingsjobbet.

Hos Danmarks Lærerforening får lovforslaget formanden for foreningens skole- og uddannelsespolitiske udvalg, Bjørn Hansen, til at rynke på øjenbrynene.

»Når der kun er én bedømmer, kan vedkommende let overse ting og bedømme en opgave forkert. Og når der fra politisk hold lægges større og større vægt på prøverne, der får større og større betydning for elevernes videre færd i uddannelsessystemet, giver det en risiko for, at fejlene får konsekvenser for eleverne,« siger Bjørn Hansen til Politiken.

Også Danske Skoleelevers formand, Silke J. Fogelberg kritiserer forslaget. Hun understreger over for avisen vigtigheden af, at to sæt øjne bedømmer opgaverne. Samtidig kan hun dog godt se fordelene ved, at elevernes egen faglærer ikke længere skal vurdere opgaverne, fordi de i dag kan være forudindtagede i deres holdning til eleverne.

Hvis lovforslaget vedtages, skal ændringen træde i kraft 1. august 2015 og således være gældende for skriftlige afgangsprøver i 2016 og frem.

Powered by Labrador CMS