AGF bremser Brøndby

Det blev AGF, som bremsede Brøndbys stime på ni sejre i træk. Alligevel var søndagen skidt for aarhusianerne

Marko Divkovic bragte Brøndby i front mod AGF, men det rakte ikke til den tiende ligasejr på stribe.

Brøndby kom søndag op på 12 sejre i træk som ubesejret i 3F Superligaen, men holdets utrolige stime på ni sejre i træk fik en ende efter 1-1 mod AGF.

FC København kan med en sejr over FC Midtjylland senere søndag komme fem point foran Brøndby, men det var alligevel AGF, som havde den ærgerligste dag på kontoret.

Ingen mulighed for top-6

Da Randers kort forinden slog Silkeborg 2-1, stod det allerede før kampen klart, at AGF ikke ville ende i top-6.

Dermed var mesterskabsspillet væk for de ambitiøse aarhusianeres vedkommende.

AGF

Aarhus Gymnastikforening (AGF) blev stiftet som gymnastikklub 1880. Fodbolden kom til i 1902.

AGF er en traditionsklub i dansk fodbold, og har rekorden for flest pokaltitler med ni sejre.

Med til den historie hører dog også, at AGF er i en trofætørke, der hidtil har varet 25 år.

I samme periode har AGF været rykket ud af Superligaen tre gange – i 2006, 2010 og 2014 – men er hver gang vendt tilbage i første forsøg.

AGF spiller sine hjemmekampe på Ceres Park, hvor der er plads til 19.433 tilskuere.

Danmarksmesterskabet

Guld (5): 1955, 1956, 1957, 1960, 1986

Sølv (8): 1921, 1923, 1925, 1945, 1964, 1982, 1984, 1996

Bronze (12): 1933, 1949, 1950, 1951, 1962, 1978, 1983, 1985, 1987, 1991, 1997, 2020

Pokalturneringen

Guld (9): 1955, 1957, 1960, 1961, 1965, 1987, 1988, 1992, 1996

Sølv (3): 1959, 1990, 2016

Kilder: agf.dk/Wikipedia

Om spillerne havde fået beskeden, vides ikke, men det var i hvert fald Brøndby, som kom bedst ud.

Bakket op af 23.128 tilskuere satte Brøndby sig på spillet fra kampens start. AGF havde svært ved at sætte afleveringer sammen i det første kvarters tid, og det gav hjemmeholdet masser af tid i boldbesiddelse.

Frem på banen

Brøndby-spillerne formåede dog ikke for alvor at skabe farlige situationer omkring AGF-feltet.

Det lykkedes dog AGF langsomt at få mere tag i bolden. Det gav mulighed for at rykke holdet længere frem på banen, men det gav også lidt mere rum mellem bagkæden og målmand Jesper Hansen.

Brøndby IF

Midtvejs i halvlegen udnyttede Brøndby det på flot vis. Med hurtige kombinationer helt nede fra bagkæden og frem blev Marko Divkovic spillet alene igennem, og han chippede elegant bolden ind til 1-0.

Otte minutter senere troede Yann Aurel Bisseck, han havde udlignet på et hovedstød, men VAR ville det anderledes.

En medspiller i offside tæt under mål førte til annullering.

Taber kontrollen

Selv om Brøndby også var bedst spillende fra anden halvlegs start, havde AGF fået vist, at man kunne true Mads Hermansens mål.

Syv minutter efter pausen kom så udligningen. Et afrettet indlæg endte ved bageste stolpe hos Albert Grønbæk, som flot fik drejet bolden op i nettaget.

Lidt af en bet for Brøndby, som ellers havde virket i god kontrol i det meste af kampen op til udligningen.

Det gulblusede hjemmehold fortsatte med at være spilstyrende, men det blev som oftest ved tilløb til chancerne. Slutproduktet manglede, og derfor sluttede det med et point til hver.