Ambassade ramt af brandbomber: -Et angreb mod den danske stat

Københavns Politi tager et angreb mod den tyrkiske ambassade meget alvorligt, men har fortsat få spor at gå efter.

Udgivet Opdateret

Københavns Politi har endnu ingen mistænkte eller anholdte efter et angreb med brandbomber mod den tyrkiske ambassade i Hellerup natten til mandag.

Det oplyser ledende politiinspektør ved Københavns Politi, Peter Dahl, til Newsbreak.dk.

Politiet har således heller ikke nogen formodning om motivet bag angrebet.

– Vi holder alle døre åbne i den indledende del af en efterforskning. Så lige nu står alle motiver fuldstændig åbne, siger Peter Dahl.

Angrebet blev opdaget af en politipatrulje.

– Klokken 02.54 konstaterer en af vores patruljer at nogle gerningsmænd kaster molotovcocktails mod den tyrkiske ambassade, siger Peter Dahl.

– Vi er til stede i området netop på grund af den tætte koncentration af udenlandske ambassader og residenser, uddyber han.

Han oplyser, at politiet ikke kan sige præcist, hvor mange gerningsmænd eller molotovcocktails, der er tale om, men det er “flere end et par stykker” af begge dele.

Gerningsmændene løb væk fra stedet, og patruljen valgte ikke at forsøge at jagte dem, da man prioriterede at tage kontakt til den tyrkiske ambassade og sikre, at ingen kom til skade.

Brandvæsenet blev kaldt til stedet, og ambassaden slap med mindre skader. Ingen personer har været i fare, oplyser Københavns Politi.

Samuelsen: Et angreb på den danske stat

Peter Dahl oplyser, at politiet er i god dialog med den tyrkiske ambassade, og at efterforskningen af sagen bliver prioriteret højt.

– Det er usædvanligt, og det er noget vi tager meget alvorligt, at der sker et angreb på et fremmed lands repræsentation i vores land, siger Peter Dahl.

Både statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) har kommenteret angrebet på Twitter.

– Meget alvorligt at angribe andre landes diplomatiske repræsentationer. Ambassader nyder særlig status i vores land, som skal respekteres, skriver Lars Løkke Rasmussen og tilføjer, at han håber, at gerningsmændene hurtigt bliver fanget.

Anders Samuelsen fordømmer ligeledes angrebet.

– Jeg fordømmer skarpt brandattentatet i nat mod Tyrkiets ambassade i Hellerup. Godt at ingen kom noget til. Den tyrkiske står som alle ambassader i København under vores beskyttelse. Et angreb mod en ambassade er et angreb på den danske stat. Tak til politiet for hurtig reaktion, skriver Anders Samuelsen.

Ledende politiinspektør Peter Dahl ønsker ikke at oplyse, om sagen får politiet til at øge opsynet med den tyrkiske ambassade, da det er er Politiets Efterretnignstjeneste, PET, der står for at vurdere trusselsbilledet mod udenlandske ambassader i Danmark.

S-tog aflyst

Købehavns Politi har natten igennem og mandag morgen været til stede i området ved den tyrkiske ambassade, hvor man har lavet undersøgelser og ledt efter spor. Arbejdet har givet problemer med aflysninger og forsinkelser i S-togstrafikken, fordi politiet har ledt efter spor på banelegemet tæt ved ambassaden.

Indtil videre har politiet ikke nogen mistænkte i sagen.

Hører gerne fra vidner

Politiet vil gerne høre fra eventuelle vidner i sagen.

– Vi vil altid gerne høre fra vidner, hvis nogen har set noget mistænkeligt, men vi har ikke noget konkret som signalementer eller andet, som vi kan gå ud med, siger Peter Dahl.

På baggrund af undersøgelser med politihunde, formoder politiet, at gerningsmændene stak af i retning af Svanemøllen Station, men det er ikke fastslået med sikkerhed.

Den tyrkiske ambassade ligger på Rosbækvej i ambassadekvarteret i Hellerup:

 

Powered by Labrador CMS