Ammitzbøll: Venstre skal give LA indrømmelser

Simon Emil Ammitzbøll deler foldere ud foran Hovedbanegården i København torsdag d. 18 juni 2015 for at få overbevist de sidste vælgere inden de skal stemme senere i dag. (Foto: Asger Ladefoged/Scanpix 2015)
Udgivet Opdateret

Simon Emil Ammitzbøll siger, at Liberal Alliance ikke nødvendigvis vil i regering. Indflydelse er vigtigst.

Valgaftenens første målinger tyder på et blåt flertal, men alt tyder dog også på, at det kommer til at afhænge af de nordatlantiske stemmer. Resultatet ligger dog endnu ikke fast, men én ting er helt sikkert: Liberal Alliance får et kanonvalg.

Partiet er endnu ikke klar til at spå om, hvad der skal ske, hvis det ender i et borgerligt flertal, men Liberal Alliance skal ikke nødvendigvis i regering.

Det siger partiets politiske ordfører, Simon Emil Ammitzbøll.

– Vi har meldt ud, at det der bliver afgørende for Liberal Alliance, det er, om vi kan få indflydelse. Og om det så er i regering eller ej, det er ikke så afgørende, siger han til Ritzau.

Han er dog fortrøstningsfuld i forhold til at diskutere politik med Venstres statsministerkandidat, Lars Løkke Rasmussen.

– Jeg er helt sikker på, at hvis der kommer et borgerligt flertal, så vil der også komme nogle indrømmelser fra Venstre på vores mærkesager, siger Simon Emil Ammitzbøll.

Dermed mener Liberal Alliances politiske ordfører, at det nok skal kunne lade sig gøre at få indført nogle af Liberal Alliances mærkesager.

– Og det, der især er vigtigt for os, det er jo, at vi vil sætte skatterne ned, vi vil give danskerne mere frihed, og vi vil gøre den offentlig sektor mindre, siger han.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS