Anders Fogh og Per Stig Møller skal afhøres af Irak-kommissionen

Foto: THIERRY ROGE/Scanpix.
Udgivet Opdateret

Irak- og Afghanistan-kommissionen har indkaldt tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen og tidligere udenrigsminister Per Stig Møller til afhøring om grundlaget for Irak-krigen.

Det skriver Information.

Ifølge Michael Kistrup, der er formand for kommissionen, vil afhøringerne i første omgang handle om Udenrigsministeriets vurdering af det juridiske grundlag for krigen.

Per Stig Møller er indkaldt til kommission i februar næste år. Han siger til Information, at det havde undret ham, hvis han ikke havde fået indkaldelsen.

»Jeg vil svare i det omfang, jeg kan svare på spørgsmålene. Men det er jo muligt, at man stiller mig spørgsmål, jeg ikke kan svare på,« siger han til avisen.

Forud for hvert møde vil det blive oplyst, om afhøringerne vil blive holdt for lukkede døre, men formand Michael Kistrup siger til Information, at han ikke forventer, at dørene vil blive lukket i forbindelse med afhøringerne.

Udover Anders Fogh Rasmussen og Per Stig Møller er en række embedsmænd også indkaldt til afhøringer.

Det er blandt andet tidligere direktør i Udenrigsministeriet, Friis Arne Petersen, tidligere departementschef i Statsministeriet, Nils Bernstein, og tidligere souschef i Udenrigsministeriets Folkeretskontor, Peter Taksøe-Jensen.

Powered by Labrador CMS