Anholdt efter tumult

En mand solgte en falsk iPhone. Men køber er åbenbart ikke en, man løber om hjørner med. For pludselig var svindleren civilt anholdt

iPhone-svindler stak af fra køberen men slap ikke afsted med sit svindelnummer. Han blev nemlig civilt anholdt. Foto: Jakob Eskildsen/Ritzau Scanpix
Udgivet Opdateret

En 22-mand gad ikke finde sig i at blive snydt. Han lykkedes med at foretage en civil anholdelse af en svindler, som solgte ham en falsk iPhone. Det skriver Østjyllands Politi i deres døgnrapport.

Den 22-årige havde fundet en iPhone 12 Pro til salg på Facebook Marketplace til 6500 kroner og havde aftalt med mødes med sælgeren ved Nøddehegnet i Brabrand ved 12.30-tiden tirsdag eftermiddag.

Den unge mand havde taget to venner med, og de mødtes med sælgeren som aftalt.

Sælgeren viste dem telefonen, der lå i iPhoneæske, og den 22-årige gav sælgeren de 6500 kroner i kontanter.

Stak af men blev indhalet og lagt ned

Da køber fik kigget lidt nærmere på telefonen, gik det dog op for ham, at den var falsk, og i samme øjeblik stak sælgeren af fra stedet i retning mod Silkeborgvej.

Den 22-årige mand og hans to kammerater løb efter ham og fik indhalet ham, hvorefter de fik ham lagt ned på jorden.

Efter lidt tumult lykkedes det dem at foretage en civil anholdelse, hvorefter de fik en forbipasserende kvinde til at ringe efter politiet.

Sælgeren skyndte sig at aflevere de 6500 kroner tilbage og bad dem om ikke at involvere politiet. Men betjentene ankom kort efter til stedet og overtog anholdelsen af den 29-årige mand, der blev sigtet for bedrageri.

Powered by Labrador CMS