Anklager: Flere end ti døde på udbrændt færge

Newspaq
Udgivet Opdateret

Tallene stemmer ikke, siger italiensk anklager. Derfor må der være flere døde end de 10, der er bekræftet.

Den italienske anklagemyndighed, der undersøger omstændighederne ved en brand om bord på en passagerfærge, fortæller, at der formentlig findes flere døde om bord på det udbrændte skib.

Foreløbig er 10 bekræftet omkommet ved branden, der opstod søndag, mens skibet var på vej fra Grækenland til Italien.

Chefanklageren i den italienske havneby Bari bemærker, at der er et antal blinde passagerer blandt dem, der er reddet i land.

Derfor er det “sandsynligt”, at yderligere et antal mennesker er omkommet under branden.

Det lykkedes mandag efter halvandet døgn at få de sidste passagerer, der var i live, evakueret fra færgen. Dårligt vejr i området havde besværliggjort redningsarbejdet.

Der befandt sig langt over 400 passagerer og besætningsmedlemmer om bord, da branden brød ud. Der har været spekulationer om, at ilden bredte sig fra bildækket, hvor cirka 200 biler stod parkeret.

Færgen tilhører rederiet Anek Lines, og den var på vej fra den græske havneby Patras til Ancona på den italienske østkyst, da ilden brød ud.

Anklagemyndigheden meddelte allerede mandag, at den undersøger, om der er foregået noget kriminelt, som førte til den alvorlige ulykke.

Tirsdag omkom to albanske søfolk. En bugserbåd skulle slæbe færgen i land, men under arbejdet bristede et kabel og ramte søfolkene.

/ritzau/AFP

Powered by Labrador CMS