Antorini åbner op for at ændre i skolereformen

Undervisningsminister Christine Antorini (S). Foto: Thomas Tolstrup.
Udgivet Opdateret

Skolereformen har blot seks måneder på bagen, men det er allerede på tide at fjerne de dele af reformen, som ikke virker.

Sådan lyder meldingen fra den newzealandske uddannelsesforsker John Hattie, der er blandt inspirationskilderne til den danske skolereform. Det skriver Politiken onsdag.

Han peger ifølge avisen på, at reformen mangler fokus, og at skolerne på den måde taber momentum, da de på samme tid skal lave lektiecafe, understøttende undervisning og bevægelse som del af skoledagen.

Undervisningsminister Christine Antorini (S) har tidligere kaldt skolereformens første år et prøveår, og hun er uenig med John Hattie i, at reformen mangler fokus. Men når det gælder midlerne til at nå målene, er ministeren åben over for at lade kommunerne bestemme selv, skriver Politiken.

»De overordnede nationale mål kan vi først måle på efter noget tid. Men jeg er enig med Hattie i, at der er andre ting i reformen, som skal ændres,« siger Christine Antorini, der ser for sig, at skolerne løbende skal kunne lave om på elementer i reformen.

Powered by Labrador CMS