App skal advare mod ulykker og katastrofer

Til næste år kan du få advarsler om katastrofer og ulykker på mobilen. Arkivfoto: Colourbox
Udgivet Opdateret

Hvis der sker en større ulykke eller katastrofe, skal man også kunne blive alarmeret via sin mobiltelefon. Det er tanken bag en ny gratis app, som Beredskabsstyrelsen skal til at udvikle.

I begyndelsen af 2016 vil man kunne downloade en gratis app til sin mobiltelefon, der kan advare om større ulykker og katastrofer i Danmark ved hjælp af en alarm i telefonen. I den første version af app’en drejer det sig om:

– Beredskabsmeddelelser fra myndighederne ved akutte faresituationer
– Varslinger fra DMI om farligt vejr
– Information om større uregelmæssigheder i vejtrafikken som for eksempel længerevarende lukninger af de store broer

Senere er det planen at udbygge app’en med varslinger fra flere myndigheder.

Mobilen bliver sirene

Det er tanken, at app’en bliver en mobil sirene for alle danskere med en smartphone. Hvis sirenen lyder, kan man med det samme se, hvad der er sket, og hvordan man skal forholde sig. Det kræver dog, at telefonen er tilsluttet internettet.

App’en bliver et supplement til de varslingskanaler, der allerede findes. Det er for eksempel beredskabsmeddelelser via DR og TV2, som viderebringes i TV, radio og på nettet, myndighedernes profiler på sociale medier eller information på myndighedernes hjemmesider.

Beredskabsstyrelsen udvikler app’en i samarbejde med Rigspolitiet, DMI og Vejdirektoratet, og opgaven er netop sendt i udbud.

Powered by Labrador CMS