Arla blev advaret før skudattentat

Foto: Polfoto.
Udgivet Opdateret

Arla havde kendskab til konkret materiale, der pegede på en trussel mod virksomheden før skudattentatet mod en af mejerivirksomhedens danske medarbejdere i Saudi-Arabien. Det fortæller flere af hinanden uafhængige kilder med nært kendskab til forløbet til Politiken.

Allerede to måneder før attentatet blev der på det sociale medie Twitter udsendt beskeder på arabisk om, at en ledende medarbejder fra Arlas datterselskab Danya Foods var blevet skudt – en oplysning, der viste sig ikke at være sand. Der florerede samtidigt billeder af de bygninger i hovedstaden Riyadh, som Danya Foods har til huse i.

Arla opjusterede som direkte konsekvens heraf sit sikkerhedsniveau på Danya Foods, men ændrede på nogle af procedurerne igen få dage før, at en Danya Foods-medarbejder lørdag 22. november blev forsøgt likvideret. Oplysninger om truslen går stik imod Arlas hidtidige meldinger i sagen.

Arlas pressechef Theis Brøgger ønsker ikke at kommentere avisens oplysninger, men understreger, at Arla fastholder sit høje sikkerhedsniveau.

De nye oplysninger er ganske opsigtsvækkende, mener terrorforsker ved den svenske forsvarshøjskole Magnus Ranstorp.

Han understreger, at sagen om Jyllands-Postens publicering af de kontroversielle Muhammedtegninger i 2005 – som førte til boykot af Arlas produkter i blandt andet Saudi-Arabien ikke er glemt.

»Hvis man har nævnt firmaet længe før, er det efterhånden usandsynligt, at angrebet ikke længere skulle være rettet mod Arla og Danmark i en eller andet forstand. For de danske virksomheder i den region er det sikkerhedsmæssigt en game changer«, siger Magnus Ranstorp.

Powered by Labrador CMS