Beboer død på plejehjem efter medicinfejl: Plejehjem har før fået kritk

Beboeren blev indlagt efter 10 dage og døde få dage senere.

Patienten blev fejlmedicineret. Plejehjemmet har før fået kritik for problemer med medicinen. Arkivfoto.
Udgivet Opdateret

En beboer døde, efter at vedkommende fik gigtmedicin dagligt i stedet for ugentlig i en periode på 10 dage. Herefter blev beboeren indlagt på hospitalet den 12. februar og afgik ved døden fem dage senere. Det skriver Hørsholm Kommune i en pressemeddelelse.

Men allerede i 2016 var embedslægen på tilsynsbesøg hos Hørsholm Kommunes plejehjem, og her konstaterede embedslægen fejl på Breelteparken, der kunne have konsekvenser for patientsikkerheden. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Embedslægen tog således stikprøver hos tre borgere på hvert af de tre plejehjem, som fik tilsynsbesøg. På Breelteparken fandt embedslægen fejl på medicinområdet, som blandt andet bestod i, at der i to tilfælde var uoverensstemmelse med antallet af doserede tabletter og medicinskemaet, at der i et tilfælde manglede en borgers medicin i beholdning, og at der i to tilfælde ikke var overensstemmelse mellem et medicinpræparats aktuelle handelsnavn og det, der stod opgivet på medicinskemaet.

Skønhedsfejl

Formanden for Social- og Seniorudvalget Thorkild Gruelund (K) kaldte dengang tilsynets fund for “skønhedsfejl”.

– Jeg synes sådan set grundlæggende, at tilsynet var meget tilfredsstillende, og så var der lige en skønhedsplet på Breelteparken. Men et tilsyn går jo ud på at finde fejl, og vi skal huske på, at vi har 240 mennesker på vores plejehjem, som bliver passet 24 timer i døgnet, og vi får enormt mange henvendelser fra familier, som er taknemmelige for, at deres pårørende er glade på vores plejehjem, sagde Thorkild Gruelund til Frederiksborg Amts Avis dengang.

Kurser var på vej

Forstander på Breelteparken, Helle Jensen, fortalte desuden, at plejehjemmet blandt andet ville iværksætte et “intensivt og omfattende” medicinkursus for medarbejderne efter embedslægens kritik.

Ifølge Peter Orebo Hansen, der er direktør for Social, Sundhed og Arbejdsmarked i Hørsholm Kommune, er den aktuelle fejlmedicinering ikke gået ud over andre beboere på kommunens plejehjem.

– Efter vores vidende er det den eneste patient, som denne fejl er gået ud over, men det er vi selvfølgelig også i gang med at undersøge. Derudover undersøger vi ikke alene situationen på Breelteparken, men hele den øvrige ældresektor i kommunen, siger han til Frederiksborg Amts Avis.

Kommunen har nu iværksat en såkaldt kerneårsagsanalyse, som skal afdække, hvordan fejlen er sket, ligesom Breelteparken har iværksat en minutiøs analyse af medicinhåndteringen på plejehjemmet og foretaget de nødvendige indberetninger til myndighederne.

Det har indtil videre ikke været muligt for Frederiksborg Amts Avis at træffe udvalgsformand Thorkild Gruelund for en opfølgende kommentar.

Powered by Labrador CMS