Bendtner om genvalg til landsholdet: -Hvis jeg var blevet udtaget før, havde det været en fejl

Bendtner er glad for at være tilbage på landsholdet, men han mener også, at han ikke har haft niveauet før nu.

– Landsholdet har altid betydet meget for mig. At spille i Parken er stort, og det vil det være igen, siger Nicklas Bendtner. Foto: Anders Kjærbye/Scanpix
Udgivet Opdateret

Det kan ikke være gået manges næse forbi, at Nicklas Bendtner er tilbage på det danske fodboldlandshold efter næsten to års fravær.

Den danske angriber er selv sagt glad for at være tilbage. Han mener dog også, at han det sidste lange stykke tid ikke har haft niveauet til det.

– Jeg har savnet landsholdet, men jeg har ikke været klar før nu. Hvis jeg var blevet udtaget før, havde det været en fejl, siger Bendtner.

Ifølge ham selv er det skiftet til den norske klub Rosenborg tidligere i år, der har gjort, at han nu på flere måder er tilbage på toppen.

– Jeg er ikke nødvendigvis i bedre form nu end tidligere, men jeg er et godt sted både i forhold til fodbold og det private.

– Jeg har et helt andet motivationsniveau nu, end jeg har haft meget længe. Jeg har taget nogle gode beslutninger og lyttet til nogle folk, der måske er lidt klogere end mig, siger Bendtner.

Udtaget efter afbud

Den 29-årige Bendtner blev søndag efterudtaget til landsholdets to kommende kvalifikationskampe til næste års VM-slutrunde i Rusland, efter at Yussuf Poulsen måtte melde afbud med en skade.

Selv om Bendtner var skuffet over ikke at være udtaget i første omgang, er han stolt over igen at kunne trække landsholdstrøjen over hovedet.

– Landsholdet har altid betydet meget for mig. At spille i Parken er stort, og det vil det være igen.

– Det er efterhånden så lang tid siden sidst, at det kommer til at være meget specielt igen at gøre det, siger han.

Attituden gjorde forskellen

Sidste gang, Nicklas Bendtner spillede en landskamp, var i november 2015, da Danmark mødte Sverige i en playoffkamp om at komme med til EM 2016.

– Det har altid været målet at komme tilbage på landsholdet, og med den form jeg er i nu, er jeg også 100 procent berettiget til det, siger han.

Landstræneren Åge Hareide, der står bag genvalget af Bendtner, fortæller til Ritzau, at beslutningen er truffet af flere årsager; det handler om de mål, angriberen scorer for tiden, men det  handler også om Nicklas Bendtners reaktion på ikke at blive udtaget til de vigtige kampe i første omgang.

– Han var skuffet over ikke at være udtaget, og det vidste jeg også inden, for jeg kender både træneren og sportschefen i Rosenborg. Bendtner troede, han havde været god nok til at blive udtaget, og derfor er han også glad for, at han nu er kommet med.

– Det er et godt signal, at han har været skuffet over ikke at være med. Hvis han havde været ligeglad med ikke at være udtaget, så havde jeg været mere skeptisk. Det viser, at han vil det her, det er det bedste signal, man kan give mig, siger Hareide til Ritzau.

Danmark skal fredag aften forsøg at komme et skridt tættere på næste års VM, når Polen gæster Parken i København.

Derefter venter en udekamp mod Armenien på mandag i næste uge.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS