Bilist købte billet til fyldt parkeringsplads og fik tre bøder: Nu straffes selskabet

En bilist har nu fået medhold i, at et p-selskabs betingelser var dybt uretfærdige.

Udgivet Opdateret

Det er super smart, at man kan købe en såkaldt Park & Ride parkeringsbillet, der både giver billig parkering og en metro-billet til lufthavnen.

Knap så smart er det, når man betaler for billetten, ikke kan finde en parkeringsplads og må parkere ulovligt for at nå sit fly. Endnu mindre smart er det, når man så får en bøde fra parkeringsselskabet for parkeringen.

Det var situationen for en bilist, der havde købt en parkeringsbillet hos firmaet ParkZone, skriver FDM i en pressemeddelelse. Og nu har bilisten og FDM fået rettens ord for, at parkeringsselskabet var urimelige.

FDM skriver, at p-selskabet havde med småt skrevet i betingelserne, at de ikke garanterer en p-plads, og i de tilfælde, hvor bilisten ikke kan finde en plads, skal bilisten kontakte selskabet, som derefter vil sende en vagt ud. Hvis vagten kan bekræfte, at der ikke er ledige pladser, vil de ophæve aftalen om parkering.

Ganske frustrerende, hvis man skal nå et fly – og den går da heller ikke, har FDM og bilisten nu fået rettens ord for.

Helt umulige vilkår

Retten lagde derudover også vægt på, at bilisten ikke ville have parkeret ulovligt, hvis ikke det havde været for p-selskabet, der havde ‘lovet’ ham en parkeringsplads. Altså indtil man læste deres betingelser med småt og læste, at en parkeringsplads ikke var garanteret ved køb af parkering.

Dommen finder FDM aldeles rimelig, lyder det fra advokat Morten Falk Oddershede:

”Når man sælger et produkt, hvor hele essensen er parkering, kan man ikke bare i handelsbetingelserne skrive, at man i øvrigt ikke kan være sikker på at have en p-plads. Slet ikke, når produktet henvender sig til folk, som skal videre og nå et fly. Desuden er proceduren med, at man ved en fyldt plads skal kontakte p-selskabet, som derefter vil sende en vagt ud, urimelig. Det var retten også enige med os i”, siger Morten Falk Oddershede, der er advokat i FDMs juridiske rådgivning i pressemeddelelsen.

Kender du til andre tvister mellem de private p-selskaber og bilister? Du kan blive klogere på nogle af de hyppigste, der er gået rettens vej, i galleriet ovenover artiklen.

Og med det nye parkeringsklagenævn er det blevet lettere at klage – det har Newsbreak.dk lavet følgende guide til: Klage over p-bøde.

Powered by Labrador CMS