Billedserie: Områder lagt øde af brande

De massive skovbrande i veststaterne lægger flere byer øde - og området komplet nedbrændt.

Larry Weyand (tv) holdes om af Darwin Seim foran Weyands nedbrændte hjem i Estacada, Oregon. Foto: Nathan Howard/Scanpix
Larry Weyand (tv) holdes om af Darwin Seim foran Weyands nedbrændte hjem i Estacada, Oregon. Foto: Nathan Howard/Scanpix
Udgivet Opdateret

De voldsomme brande, der for tiden raserer flere stater i det vestlige USA opsluger nærmest alt på deres vej. Ikke mindst i staten Oregon, hvor luften er tør.

Flere byer er blevet lagt nærmest øde, og særlig hårdt er det gået ud over byen Talent, der faktisk mere eller mindre er fjernet fra jordens overflade, mens de omtrent 6000 indbyggere er blevet fordrevet.

Adskillige mennesker er meldt savnet, mens op mod 40.000 mennesker i staten er drevet på flugt fra deres hjem. I alt er en halv million indbyggere i Oregon blevet opfordret til at lade sig evakuere.

Brandene nærmer sig delstatens storby Portland, hvor luftkvaliteten som følge af brandene er den dårligste i hele verden, har Ritzau tidligere skrevet. Flammerne har allerede raseret ved hovedstaden Salem.

– Vi forbereder os på massedødsfald baseret på det, vi ved, og antallet af bygninger, der er gået tabt, siger direktøren for redningsmyndighederne i Oregon, Andrew Phelps, på et pressemøde fredag lokal tid.

I galleriet over artiklen kan du se rystende billeder fra Oregon.

Powered by Labrador CMS