Bjergbestiger og kameramand fundet døde efter 16 år

Alex Lowe og Davis Bridges forsvandt 5. oktober 1999 under kaskader af sne. Nu er de endelig dukket op igen.

Alex Lowe og hans kameramand David Bridges blev i 1999 begravet under en kæmpe lavine i Tibet. Nu er resterne af dem fundet. Foto: Alexlove.org
Udgivet Opdateret

I 1999 tog bjergbestigeren Alex Lowe, 40, og hans kameramand, David Bridges, 29, til Tibets bjerge for at filme en dokumentar for NBC Sports.

De befandt sig på verdens 14. højeste bjeg, Shishapangma (8013 moh), da de blev overrasket af en kæmpe lavine, der altså blev deres endeligt. Nu er resterne af de to eventyrere endelig dukket op.

Det skriver enken og hendes nuværende mand på ‘Alex Lowe Charitable Foundations’ hjemmeside.

Ingen tvivl hos kammeraten

Det var to andre bjergbestigere, David Goettler og Ueli Steck, netop hjemvendt fra Shishapangma, der ringede til Lowes enke, Jennifer Lowe-Ankers nuværende mand, Conrad, og fortalte, at de havde fundet resterne af to bjergbestigere.

De beskrev de dødes tøj og oppakning til Conrad Anker, der ikke var i tvivl om, at det var resterne af hans to kammerater, der blev beskrevet.

Conrad Anker var selv med på turen, da de blev overraskede af lavinen, men overlevede snemasserne og slap med et brækket ribben og hovedskader.

Conrad Anker giftede sig i 2001 med enken efter Alex Lowe og adopterede samtidig hendes tre sønner.

Taknemmelige

I sine erindringer skriver Jennifer Lowe-Anker blandt andet: “Alex vil smelte ud af gletcheren en dag… og det ser jeg ikke frem til”.

I dag skriver hun på ‘Alex Lowe Charitable Foundations’ hjemmeside:

– Alex og David forsvandt, blev fanget og frosset fast i tiden. 16 år er gået og nu er de fundet. Det er vi meget taknemmelige for.

Derudover fortæller hun, at Alex Lowes forældre er glade for, at deres søns lig endelig er dukket op og at deres tidligere svigerdatter, Conrad Anker og de tre sønner nu kan foretage deres pilgrimsrejse til Shishapangma og på den måde få sagt farvel til Alex.

– Efter seksten et halvt år er der endelig kommet en afklaring for mig, Jenni og vores familie, supplerer Conrad Anker.

 

Powered by Labrador CMS