Blid VM-start venter håndboldherrerne

Landstræner Gudmundur Gudmundsson. Foto: S¯RENSEN THOMAS EMIL/free
Udgivet Opdateret

Argentina er første modstander, når det mandlige håndboldlandshold skal forsvare VM-sølvet til januar.

Danmarks bedste mandlige håndboldspillere får måske lov til at føle sig lidt frem og vænne sig til forholdene, når de spiller VM i Qatar til januar næste år.

Kamprækkefølgen er i hvert fald faldet sådan ud, at Danmark indleder VM mod de formodet svageste hold i den indledende pulje.

Argentina, som er sydamerikansk mester, er første modstander den 16. januar.

To dage senere venter Bahrain, og derefter står menuen på lidt tungere retter i form af Tyskland den 20. januar, Rusland den 22. januar og Polen den 24. januar.

– Jeg synes, at kamprækkefølgen ser fin ud, men vi kommer jo ikke udenom, at Danmark er havnet i en meget svær gruppe, siger landstræner Gudmundur Gudmundsson i en pressemeddelelse.

VM bliver spillet i tre forskellige arenaer, og som noget helt nyt er det blandet mellem grupperne, fordi man placerer de kampe, som ventes at trække flest tilskuere, i de største haller.

Det betyder, at Danmark og Tyskland er de eneste hold i Danmarks gruppe, som spiller alle kampe i samme hal – den store Lusail Multipurpose Hall, hvor der bliver plads til 15.300 tilskuere.

Danmark er forsvarende VM-sølvvinder efter det velkendte og berygtede finalenederlag på 19-35 til Spanien i begyndelsen af 2013.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS