B&O kommer med nyt møgregnskab

Foto: Henning bagger/Scanpix
Udgivet Opdateret

Forsinkede produkter og højere omkostninger end ventet giver røde tal på bundlinjen i Bang & Olufsen.

Det var som ventet et underskud, der blev sendt fra Struer, da Bang & Olufsen tirsdag morgen fremlagde selskabets regnskab for andet kvartal.

Resultatet af primær drift landede på minus 95 millioner kroner, mens omsætningen landede på 759 for kvartalet. Nettoresultatet endte på et underskud på 72 millioner kroner.

Meget af spændingen var allerede taget ud inden dagens offentliggørelse af halvårsregnskabet fra B&O.

Selskabet måtte kort før jul nedjustere forventningerne til hele året, så B&O forventer en negativ EBIT-margin for 2014/2015. Forventningen var ellers en forbedret EBIT-margin i forhold til året før, hvor den lå på 0,1 procent.

Forklaringen på nedjusteringen var produktionsproblemer med Beovision Avant 55 tommer tv, som også ville give forsinkelser på de næste størrelser, og tirsdag morgen offentliggjorde B&O så de røde tal for

B&O estimerede i de foreløbige tal et fald i omsætningen på 8 procent og et negativt resultat af primær drift på 90-100 millioner kroner i andet kvartal.

Kerneafdelingen hos B&O, den såkaldte AV-division, kom igennem andet kvartal af det forskudte regnskabsår med en omsætning på 429 millioner kroner, hvilket er svagere i forhold til andet kvartal året før, hvor omsætningen i AV-divisionen landede på 464 millioner kroner.

B&O’s administrerende direktør, Tue Mantoni, udtaler i halvårsregnskabet, at resultatet som ventet var påvirket af produktionsproblemerne, som kostede forsinkelser og nedjustering.

»Kombinationen af en fortsat styrkelse af produktporteføljen inden for AV og B&O Play, en mere stabil produktionsrytme og yderligere udvidelse af distribution såvel som en stabil udvikling i Automotive forventes at resultere i et stærkt andet halvår med signifikant vækst i omsætningen og forbedret indtjening sammenlignet med sidste år. Det vil dog ikke være nok til at kompensere for den ringe præstation i første halvdel af regnskabsåret,« udtaler Mantoni.

Tue Mantoni har gennem længere tid kæmpet med at få B&O til at køre på stabile skinner. Opgaven har dog været sværere end ventet

Powered by Labrador CMS