B&O leverer nyt kæmpe underskud

B&O har svært ved at tjene penge. Foto: Morten Holtum
Udgivet Opdateret

Bang & Olufsen har svært ved at tjene penge.

Nye regnskabstal afslører, at årsresultatet blev negativt på 607 mio. kroner efter skat – justeret efter frasalg af en B&Os forretningsdivisioner. Koncernen oplyser selv om en vanskelig udvikling, hvor man har haft svært ved at få indtjeningen ud af selskabets omsætning i den tilbageværende kerneforretning.

Det fjerde kvartal af regnskabsåret var økonomisk udfordrende for Bang & Olufsens fortsættende forretning, som viste en sund vækst i omsætningen, men utilfredsstillende underliggende indtjening, oplyser selskabet.

»En række væsentlige skridt, herunder en brand licensaftale og salget af de Automotive (forretningsdivision, red.) blev taget for at skærpe virksomhedens strategiske fokus og dermed styrke kapitalstrukturen og at skabe en slankere, mere adræt forretningsmodel,« skriver selskabet.

B&O leverede en omsætning på 2,356 mia. kroner – justeret for selskabets frasalg af Automotive-divisionen i løbet af året. Dagens regnskab er et vidnesbyrd om, at B&O har særdeles svært ved at skaffe indtjening i sin kerneforretning, som består af AV-forretningen (radio/tv) og det nye subbrand B&O Play. Derimod har B&O tjent gode penge på forretningsdivisionen Automotive, som i løbet af regnskabsåret blev solgt for over 1 mia. kroner til Harman.

Ser man derfor på B&Os samlede bundlinje for det seneste regnskabsår er bundlinjen positiv – lydende på 57 mio. kroner efter skat.

Powered by Labrador CMS