Bro skal repareres: Spærres helt i seks uger

Det tager seks uger at reparere broen, der går over jernbanen - den 40-årige bro skal isoleres mod fugt.

Det er broen her, der lukkes i seks uger. Foto: Google Maps.
Udgivet Opdateret

En 40 år gammel jernbanebro i Jelling skal fra i morgen, mandag den 26. juni repareres. Det betyder, at den bliver helt spærret og det varer seks uger.

Broen, der fører Skovgade over jernbaneskinnerne spiller en vigtig rolle i Jellings trafikafvikling, men der er ikke noget at gøre. Efter et tilsyn skal den repareres – den trænger til at blive fugtisoleret. Det skriver Vejle Amts Folkeblad.

– Den nuværende asfalt skal væk, fugtisoleringen skiftes, og derefter skal der ny asfalt på. Hvis ikke vi gør det, vil regnen trænge ned og ødelægge brodækket, oplyser Sari Jensen fra Vejle Kommunes Vej og Park-afdeling til avisen.

Det er ikke kun kørende trafik, der ikke kan passere broen, når den skal repareres. Også gående må finde en anden vej – og det bliver broen over jernbanen mellem Jernbanevej og Bredager.

Andre trafikanter skal enten ud til rundkørslen øst for Jelling eller passere ved jernbaneoverskæringen på Fårupvej.

Turister rammes

– Vi ved godt, at der kommer mange turister til Jelling i den kommende tid. Men vi prøver at få så mange som muligt til at bruge omfartsvejen Mangehøje. Vi har valgt dette tidspunkt, fordi skolerne og UCL er ferielukket. Vi håber på at undgå for meget regn, så vi kan være færdig lige inden ferien, siger Sari Jensen.

Først den 5. august vil det igen være muligt at kunne køre over broen, der så er nyrepareret.

Powered by Labrador CMS